Hjem
Nyhed 195: Maribo I - Slagelse I: 4½-3½

22/12-2016: Maribo I - Slagelse I: 4½-3½ i Mesterrækken

 

Søndag d. 11. december stod den på udekamp mod Maribo I i mesterrækkens tredje runde. Vi har efterhånden været den del gange i Maribo, så turen derned er velkendt. Desværre havde vi afbud fra Per (bræt 3), Lars (bræt 4) og Flemming (bræt 6). Ikke optimalt i et topopgør.  Med som reserver var indkaldt Villy, Kurt og Ebbe. Maribo havde et enkelt afbud.

Målt på rating skulle vi spille 4-4. Vi har da også de sidste par gange haft tætte opgør med Maribo; rundens opgør var ingen undtagelse.

Første mand på tavlen var Villy på bræt 6, der spillede et fredeligt parti mod Maribos John Kristensen. Kort tid efter bragte Kjeld Lindhardt os foran ved i fin angrebs stil at vinde sit parti på bræt 5. ½-1½ herefter. Herefter fulgte en længere periode med stilstand. Det så rimelig fornuftigt ud på de resterende brætter. Marco var med hvid mod Henning Nielsen havnet i en åbning, de to tidligere har dystet i. Partiet udviklede sig meget skarpt. Selv forsøgte jeg mig med fransk med sort mod Henrik Sandberg Jensen, som jeg aldrig tidligere har mødt. Det blev besvaret med 2. c4?! og vi havnede i en art lukket siciliansk. Lige stillinger på de øvrige brætter; dog var Ebbe lidt presset i åbnings spillet på bræt 8, men han fik stabiliseret sin stilling.

Næste mand på tavlen var Kurt, der længe havde en lidt bedre stilling men ikke noget afgørende, på bræt 7 med en remis. 1-2 herefter. Henning spillede meget solidt og modstanderen afslog undervejs et remistilbud fra Henning,men der var ikke rigtig noget at komme efter og til sidst enedes man om en remis. 1½-2½ herefter. Ebbe kom desværre i uvejr og måtte til slut strække våben på bræt 8. 2½-2½ herefter. Tilbage var de tre brætter i toppen: Marco, jeg selv og John på bræt 3. 

Marco´s stilling var umulig at vurdere. Brætter var antændt med angreb på begge fløje. Jeg selv havde vundet en kvalitet, men det var ikke uden bekymringer, jeg gik ind i den variant. Der skulle spilles meget præcist, da min modstander havde en løber, der pegede lige ned igennem min stilling til kongen. Det lykkedes at holde balancen og vinde partiet efter et par præcise træk, der bragte Sandbergs konge på usikkert terræn. Næsten samtidig tabte Marco iøvrigt efter at have givet dronning for tårn for kraftigt angreb. Det holdt desværre ikke. Så 3½-3½ inden sidste parti mellem Jens Mott og John Heidelbach på bræt 3. Jeg havde undervejs i matchen vurderet partiet til at være helt lige, måske ovenikøbet med en lille fordel til John, da Mott var godt igang med at svække sin stilling. Men Mott fortsatte ufortrødent sit energiske spil og John reagerede måske en anelse passivt. Pludselig havde Mott en springer, der fra f5 truede både på g3 og e3 med grimme ting. John måtte strække våben og vi tabte dermed 3½-4½.

Et ærgerligt nederlag som kostede os kontakten med Maribo på førstepladsen.

Faxe I  tog med en 4½-3½ sejr over Dianalund andenpladsen og stilling i toppen før runde fire er:

1. Maribo I 14½ (6 mp)

2. Faxe I 13½ (6 mp)

3. Slagelse I 13 (3 mp)

Næste opgave bliver en hjemmekamp mod Faxe I søndag d. 15. januar. Maribo I (som iøvrigt efter to udekampe nu har lutter hjemmekampe tilbage) tager imod rækkens nummer fire - Kalundborg I som nok i dagens anledning skal tidligt op. En spændende runde venter.

Enkeltresultater fra Maribo I - Slagelse I:

 

Enkeltresultater:

Bræt

Maribo I

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Henning Nielsen

1

Marco Ferrante

1-0

2

Henrik Sandberg Jensen

2

Søren Dyberg Larsen

0-1

3

Jens Mott

3

John Heidelbach

1-0

4

Steen Dahlgård Jensen

4

Henning Pedersen

½-½

5

Sonny Holtzmann

5

Kjeld Lindhardt

0-1

6

John Kristensen

6

Villy Lindskov

½-½

7

Søren Pedersen

7

Kurt Kjær Laursen

½-½

8

Gert Hansen

8

Ebbe Schjønning

1-0

Ialt

4½-3½