Nyhed 197: Slagelse 1 - Faxe 1: 5-3

16/1-2016: Slagelse I - Faxe I: 5-3... spændingen tilbage i Mesterrækken.

Årets første holdkamp for førsteholdet i Mesterrækken var en hjemmekamp mod Faxe I. Faxe var i kraft af deres seneste sejr krøbet op på andenpladsen, så runden var på forhånd imødeset med spænding: Det førende hold fra Maribo tog imod Kalundborg på hjemmebane. Kalundborg var nummer fire i gruppen og nummer 1 mødte således nummer 4 mens vi som nummer 3 tog imod nummer 2 fra Faxe. En sejr var nødvendig for at få kontakt med Maribo. Så skulle vi tilsvarende håbe på, at Kalundborg kunne tage nogle point fra Maribo. Men først skulle vi altså selv klare paragrafferne.

Fuld hold på nær Flemming, som blev erstattet med Villy. Ikke så afgørende. Vigtigere at de fem første brætter var intakt.

Det startede fint med en hurtig gevinst til Per på bræt 3. Per´s modstander blev vist ramt af skak blindhed; han slog i hvert fald en bonde, der var overdækket. En bonde for en officer holdt selvfølgelig ikke længe. Per´s modstander opgav et par træk senere. På de to nederste brætter havde både Kjeld og Villy gode stillinger; Villy vandt en officer i åbningen. Sorts løber blev simpelthen fanget efter et bondefremstød af Villy på dronning fløjen. Kjeld fik sin modstanders konge ud og vandre på midten af brættet. Det overlevede han aldrig. Først vandt Kjeld og sidenhen Villy. Herefter 3-0 til Slagelse. Det så godt ud på dette tidspunkt. Marco på bræt 1 var i et parti, hvor dronningerne hurtigt blev byttet. Det så meget lige ud, men Marco spillede ufortrødent videre. På bræt 2 var jeg oppe mod en gammel kending: Bent Petersen, som har voldt os lidt problemer de sidste par gange, vi har været i Faxe: jeg har selv tabt til ham og det samme har Lars. Så lidt en ond ånd, jeg her var oppe imod. Vi befandt os i en skarp Sicilianer, hvor Bent bed godt fra sig. På bræt 4 så det ud som om Lars havde fat i den lange ende mod John Zachariassen. John på bræt 5 var også oppe mod en gammel kending: Kim Mikkelsen. Der gik lang tid før den første brik blev byttet af. Helt lige så det ud. Henning på bræt 6 havde en bonde mere og bedre stilling. Det så ganske godt ud rundt omkring. Måske en storsejr lurede om hjørnet?

Næste mand på tavlen var Lars, der desværre tabte en officer undervejs. Det så ud som om, han havde flere gode muligheder for at sætte det afgørende stød ind, men modstanderen forsvarede sig godt og til sidst smuttede der altså en officer. 3-1. John Heidelbachs modstander åbnede for afbytningerne ved at ofre officer for 2 bønder, men Johns ressourcer var for store og mange. John red stormen af og strøg hele pointet. Så vidt jeg husker, Johns første gevinst for holdet. 4-1. Så skete der det, ingen havde troet muligt: Marco tabte på bræt 1 til Lars Christensen. Efter at have afslået remis undervejs fik Marco bragt sig i en stilling med løber + bonde for tårn. Det rakte ikke, da hans baglinje pludselig blev et problem. Marco har aldrig tabt et alvorligt parti mens han har spillet i klubben. Hverken i klub eller i hold. Indtil 3. runde altså, hvor han tabte til Henning Nielsen, Maribo, i et drabeligt parti. Og så igen i runde 4. Til Lars Christensen. Surt show, men Marco´s  spil indbyder ikke til remis. Ikke før begge spillere kun har kongen tilbage. Og det giver så desværre bagslag nogen gange. 4-2 herefter. Tilbage var Henning på bræt 6 og jeg selv på bræt 2. Henning havde været bonde oppe, men tabte efterfølgende en kvalitet. Så også merbonden. Så ren kvalitet til Hennings modstander. Men i en meget lukket stilling. Så måske kunne partiet holdes remis ?

Jeg selv var havnet i et drabeligt parti mod Bent Petersen på bræt 2. Et parti jeg meget gerne ville vinde. Nu var det lidt mere påkrævet med både Marco´s og Lars´nederlag. Jeg havde tidligt i partiet snuppet en bonde på a6, som jeg fik lov at beholde. Sort forsøgte sig med pres på diagonalen a8-h1, mens jeg mosede frem med e-og f-bønderne. Jeg fik en bonde mere og endnu en. Tidnøden begyndte at nærme sig og jeg havde to farlige løbere pegende ned mod min kongestilling og dronningen i skudlinjen ligeså. Sort forsøgte et sidste angreb ved at give en kvalitet også, men det lykkedes mig lige akkurat at ride stormen af og stryge hele pointet. 5-2 herefter.  Henning kunne ikke holde slutspillet med kvalitet mindre. 5-3 slutresultat. Vi stod til mere, men kan ikke være utilfredse med at vinde 5-3 i en meget lige mesterrække.

Kalundborg vandt 4½-3½ ude mod Maribo, hvilket betød, at vi indhenter Maribo og er a´point med dem i den samlede stilling. Maribo har dog et match point mere end os og er også bedre indbyrdes. Vi mangler næsten de samme modstandere i de sidste tre runder: Maribo skal op mod Sydøstlolland, Faxe og Holbæk, mens vi har Køge, Holbæk og Sydøstlolland.

Stillingen er iøvrigt højdramatisk, da holdene fra 1-6 i princippet kan vinde rækken. Kun Dianalund og Sydøstlolland er sat lidt af.

Stillingen:

Maribo 18 6