Nyhed 245: Ernst Sørensen

1/11-2018: Ernst Leismann Sørensen  1943-2018

Den 26 oktober 2018 afgik Ernst Sørensen ved døden 75 år gammel efter længere tids sygdom.

De sidste mange år havde vi ikke fornøjelsen af Ernst i klubben. Han boede i byen og var stadig medlem af klubben indtil sin død. Indenfor de sidste 10 år deltog han dog i et par Julefrokoster, vi holdt i Slagelse Hallens Cafeteria.

Første gang jeg støder på Ernst´s navn i de gamle klubblade og i AV Jørgensens jubilæums skriv om Slagelse Skakklub er i sæsonen 1966/67. Her vinder Villy Lindskov klubturneringen foran Ernst.

Året efter - i sæsonen 1967/68 - er Ernst nyvalgt til bestyrelsen som sekretær. I samme sæson vinder Ernst klubturneringen for første og eneste gang.

Sæson efter - 1968/69 - Skifter Ernst posten som sekretær ud med posten som turneringsleder. Endvidere vinder han Byturneringen (foran Flemming Andersen og Svend Rose iøvrigt). Og sæsonen sluttes af med et Amtsmesterskab.

Flere gange i turneringerne er det lige ved og næsten. I 1969/70-sæsonen bliver det til en andenplads i klubturneringen. Op gennem 1970érne domineres klubben af flere rigtig stærke spillere, så der er mange om buddet. I et par år er Ernst ude af bestyrelsen, men i 1975 vender han tilbage - denne gang som formand. Den post sidder han på i fem år, indtil han afløses af Svend Dyberg Larsen i 1980.

I mange år var Ernst skribent på skakspalten i Sjællandske, hvor han berettede om skaklivet i de forskellige klubber i hovedkredsen. Var man heldig, kunne man få et parti i avisen, hvis man indsendte partiet til Ernst.

Ernst beholdt en rimelig styrke op gennem tiden og utallige er de unge spillere, der har fået en lektion i slutspil af Ernst. Derimod var åbnings spillet ikke rigtig noget, der interesserede Ernst ret meget. Kunne man få byttet dronninger hurtigt i partiet, så var Ernst i sit es.

Selv om Ernst ikke kom i klubben de sidste mange år, så vil han altid blive husket som en spiller, der var med på klubbens stærkeste hold, da Slagelse Skakklub for alvor tog turen op igennem rækkerne og blev en rigtig stærk klub. Og på det organisatoriske plan tog han også en stor tjans.

Ære være hans minde.