Nyhed 249: Slagelse I - Maribo I : 4½-3½

10/12-2018: Slagelse I - Maribo I : 4½-3½ i Mesterrækkens 3. runde

Tredje runde i mesterrækken bød på en hjemmekamp mod Maribo I. En af favoritterne til at vinde gruppen og vores onde ånd gennem de sidste par år. Det er lang tid siden, vi har vundet over Maribo. Vi har snuppet et par uafgjorte resultater ind i mellem, men langt de fleste sejre er gået til Maribo. Sidste år tabte vi 5½-2½ dernede, men ellers har vi haft for vane at tabe 3½-4½ til dem.

I år var vi på hjemmebane, og vi havde for første gang i denne sæson ingen afbud. Maribo mødte op med tre reserver og bedømt ud fra rating tal skulle vi vinde 6-2. Kun på bræt 1 havde Slagelse mindre i rating. Her var jeg oppe mod Henning Nielsen igen igen. Han er aldrig nogen nem modstander.

Jeg lagde da også lidt utraditionelt ud mod Henning: 1.e4, c5 2. Sf3, Sc6 3. Lb5, Sa5 ?! En idé jeg har fået af Marco. Springeren kan ikke umiddelbart trues og sort spiller a6 og måske b5. Kan han endvidere få lov til d6, e5 og Sf6, så ligner det en lukket Spansk. Så vidt kom det dog ikke; vi drev ind i en traditionel siciliansk åbning.

Efter en times spil var intet afgjort nogen steder. Henning og John på bræt 7 og 8 havde stor ratingfordel; det kunne ikke umiddelbart ses på stillingerne. En time senere begyndte det dog så småt at give pote. Henning havde vundet en officer og partiet var snart afgjort.  1-0. Hans havde stået lidt bedre det meste af partiet og havde tilmed vundet en bonde. Det opståede slutspil med 4 bønder mod tre og tårn og springer på hver side, var dog ikke helt nemt at vinde. Remis her. 1½-½. Christopher spillede traditionen tro ganske solidt og hans modstander angreb ufortrødent med springer på e5 og g2-g4. Efter mindre end 20 træk tilbød Maribo manden remis, hvilket Christopher tænkte længe over. Der var forskellige finesser med skak på h4 og springer ned på f2. Christopher besindede sig dog og i stedet for at gå ind i komplikationerne tog han imod det halve point. 2-1. Der kom også remis tilbud overfor Gert og overfor Per. Begge blev afslået.

Jeg var havnet i en svær stilling, hvor min kongestilling var sårbar med en dobbeltbonde i f-linien. Gert stod måske lidt bedre, men havde ikke noget afgørende. Per så ud som om, han havde fordel og han spillede utvivlsomt på gevinst. Villy ligeså. Om han stod bedst, var svært at vurdere, men han spillede på gevinsten. John havde fået vristet en bonde fra sin modstander og der var i virkeligheden aldrig tvivl i dette parti, selvom modstanderen vred sig.

Jeg var den næste på tavlen med det forventede nederlag. Stillingen passede bedre til Henning end til mig og kongeangrebet kørte stille og roligt igennem. 2-2.  Villy fik strammet buen for meget og pludselig slog modstanderen kontra. Det kostede en kvalitet og partiet. 2-3. En streg i regningen. Gert forsøgte også at presse en gevinst igennem, men måtte nøjes med en remis mod altid solide Jens Mott.   2½-3½. To partier tilbage: Johns parti var sikker gevinst, der var kun spænding omkring Pers parti. John vandt som ventet: 3½-3½.

Per havde fordel. Det kunne alle se. John Kristensen forsvarede sig sejt og kreativt, men den opståede stilling var guf for Per, som sikkert kørte et helt point i hus: 4½-3½ til Slagelse. Efteranalyserne vidste iøvrigt, at Per havde vundet parti også selv om John Kristensen lavede en fejl lige inden, han opgav. Det foreslåede Kd6 for sort strander på bonde fremstød fra c6 til c7 med vundet stilling.

Slutresultat: 4½-3½

Enkeltresultater:

Maribo I

Henning Nielsen

Gert Jørgensen

Jens Mott

Christopher Pickens Nørregaard

Søren Pedersen

Per-Henrik Nielsen

John Kristensen

Hans Lundkjær Rasmussen

Gert Hansen

Villy Lindskov

Peter Thomsen

John Heidelbach

Kristian B. Bjørn

Henning Pedersen

Henning Nielsen

4½-3½

Stillingen i mesterrækken er den, at fem hold har skilt sig ud: Køge III, Faxe I, Slagelse I, Holbæk II og Maribo I. De har slået et hul ned til nummer 6, 7 og 8 i rækken: Dianalund I, Sydøstlolland I og Holbæk III.

Køge III har lagt sig spidsen med 16½ point og 6 matchpoint. Vi har 14½ og 5 matchpoint. Stillingen er ikke helt sammenlignelig, da vi eksempelvis ikke har mødt nr. 6, 7 og 8 i rækken.  Køge har derimod mødt nummer 7 og 8 i rækken.

Vores næste kamp i mesterrækken er i januar måned, hvor vi på hjemmebane tager imod netop Køge III.