Nyhed 256: Holbæk III - Slagelse I : ½-7½

28/1-2019: Holbæk III - Slagelse I:  ½-7½...   En god dag på kontoret

Der var skak træf søndag d. 27. januar 2019 i Holbæk.

Hele tre hold havde Holbæk denne søndag til at spille hjemme. Holbæk I i 1. division mod Frederiksberg, Holbæk II i mesterrækken mod Dianalund og så vores modstander Holbæk III.

Så der var rig mulighed for at kigge lidt med i de andre partier og se gamle kæmper fra Frederiksberg som Dan Andersen, Per Dorff Jørgensen, Thorbjørn Rosenlund med flere.

Naturligvis var kampen mellem Holbæk II og Dianalund I den match, der havde vores største interesse.

Vi skulle efter ratingtal og forventede score vinde med 7-1 i dagens match. Der var afbud fra John og Hans. Med i stedet var Kjeld Lindhardt og Lars Jørgensen; Lars havde op til kampen været lidt præget af en penicillin kur, han havde været på, men han valgte altså at melde sig klar alligevel. Ganske fin holdmoral på en dag, hvor der også var VM finale i håndbold.

Holbæk III havde inden dagens match ikke fået skrabet mange point sammen og det var svært ikke at satse på en storsejr, men ydmyghed og respekt for modstanderen er stadig en god følgesvend at have med sig i det ædle spil. Aldrig undervurdere en modstander og stol ikke altid på ratingtallene.

Efter små to timers spil havde vi et vist overtag på flere brætter, men det lignede slet ikke den overkommelige opgave, som nogen måske havde regnet med.

Jeg havde visse udfordringer på bræt 1 mod min unge modstander, som spillede noget bedre end sit ratingtal. Jeg måtte give en bonde og sidenhen en mere mod at få løberpar.

Gert på bræt to måtte vente 55 minutter inden hans modstander dukkede op. 35 minutter havde han herefter til de 40 træk. Per var havnet i en hollandsk med sort, hvor hvid havde påtaget sig en dobbeltbonde i c-linien. Per søgte sin lykke på kongefløjen.

Christopher på bræt tre fik ret hurtig en bedre stilling og vandt relativ hurtigt en bonde. Det lignede den forventede sejr. Villy på bræt 4 var i en halv skarp stilling med rokade til hver side.

Henning på bræt 6 var vel den eneste, som havde en hel lige stilling. Ikke meget spræl her. Lars på bræt 7 kom også ud i et skarpt parti, hvor han dog stod bedst.

På bræt 8 vandt Kjeld ret hurtigt en bonde. Det så lovende ud.

Først mand på tavlen var Villy, som vandt en officer og senere partiet. 0-1. Herefter fulgte ret hurtigt gevinster fra Lars, Henning og Christopher. 0-4 herefter.

Kjeld på bræt 8 ville også være med: 0-5 med tre partier tilbage: Søren, Gert og Per. Gert måtte tage til takke med en evig skak, da han var nede med en officer. Et parti Gert selv mente, han skulle have vundet. ½-5½.

Jeg selv havde visse udfordringer. Nede med to bønder havde jeg fået det vendt til Tårn for springer og to bønder. Det blev lidt senere springer og tre bønder og jeg var egentlig indstillet på at tage en halv, hvis chancen bød sig. Der var mulighed for træk gentagelse, hvilket min modstander undveg. I stedet forvirrede han sig op mod træk 40 og gjorde et par upræcise træk. Jeg fik to bønder retur og gode angrebs chancer mod konge stillingen. Det holdt ikke for Holbæk s bræt 1 i længden og jeg strøg lidt ufortjent et helt point på bræt 1.  ½-6½.

Sidste mand tilbage inden VM finalen i håndbold var Per. Et spændende parti med angreb på hver sin fløj var ved at finde sin afgørelse. Per havde fat i noget af det rigtige med et mat angreb på Holbæk-mandens konge. Per holdt tungen lige i munden og modstanderen overskred i en håbløs stilling, hvor der både truede dronning og mat i 1 i slutstillingen. ½-7½.

Et godkendt resultat naturligvis. Vi var tættere på 1½-6½ end på 0-8.

Holbæk II slog iøvrigt Dianalund I klart med 6½-1½ mens rækkens absolutte førerhold - Køge III - vandt sit opgør med 6-2 over Østlolland.

Holbæk II halede således et halvt point ind på Køge III, mens vi halede 1½ point ind på Køge III og ½ point ind på Holbæk II. Stillingen inden de sidste to runder:

Køge III 27 bræt point og 10 match point
Holbæk II 26 brætpoint og 8 matchpoint
Slagelse I 25½ brætpoint og 7 match point.

I runde 6 mødes Køge III og Holbæk II i et vaskeægte topopgør, mens vi tager en tur til Østlolland. Så har vi iøvrigt Dianlund I i sidste runde.

"It ain´t over till the fat lady sings...."

Dagens enkelt resultater:

Holbæk III