Hjem
Nyhed 258: Sydøstlolland I - Slagelse I : 1½-6½

25/2-2019: Sydøstlolland I - Slagelse I: 1½ - 6½. Endnu en god dag på kontoret


 

Af Søren Dyberg Larsen

Søndag d. 24/2-2019 skulle vi forsøge at følge succesen mod Holbæk III op med en ny sejr over oprykkerne fra Sydøstlollands første hold i mesterrækken. Vi havde til dagens kamp ingen afbud og altså på papiret i den stærkeste opstilling, vi for tiden kan mønstre. Sydøstlolland stillede i den formation, de har brugt de sidste par kampe.

Sidst vi mødte dem for et par år siden vandt vi 6½-1½ i en sidste runde, hvor vi forgæves forsøgte at indhente Kalundborg I. Netop 6½-1½ var også det ratingtallene sagde, vi skulle vind med i dagens match. Sådan kom det også til at gå, og vi har nu i de sidste to kampe hevet 14 point hjem. Det er nu ikke fordi Sydøstlolland ikke gjorde modstand. De kæmpede faktisk rigtig godt i samtlige partier. Det var vel ret beset kun John på bræt 7, der hurtigt fik en afgørende fordel. Resten af partierne var uafklaret.

På bræt 1 var jeg oppe mod Sigurd Marthendahl, som jeg tabte til sidst, vi mødte Sydøstlolland. Med de hvide styrede jeg ind i en positionel variant i Siciliansk for at undgå de mest analyserede varianter. Jeg kom egentlig til at stå lidt passivt og sort havde vel hurtigt udlignet. Gert på bræt to røg hurtigt ind i en meget lige stilling med de sorte brikker. Christopher med de hvide på bræt tre fik en behagelig stilling; modstanderens tidsforbrug var vel det mest ophidsende her. Per på bræt fire var også havnet i et parti, som sagtens kunne blive afgjort på tid. Der blev brugt rigtig meget tid til de første 15 træk og Per´s modstander havde snuppet testamentebonden på b7.

Hans stod lidt bedre i et parti, der var meget længe om at få byttet det første sæt bønder. En meget lukket stilling med angreb på begge fløje.

Villy stod lidt mere aktivt, men havde ikke noget afgørende. John stod bedst og snart også til gevinst. Henning snuppede en bonde, da hans modstander overså en binding. Det lignede to point på bræt 7 og 8. Så langt så godt.

Villy var første mand på tavlen med en halv. Han var havnet i et løber slutspil med ligefarvede løbere. Villys modstanders bønder stod på "den forkerte farve". Jeg troede det var vundet, men det opståede slutspil rakte kun til en halv.

Gert fulgte efter med endnu en halv. 1-1. John fik nedkæmpet sin modstander og så var vi front: 1-2. Henning vandt også, da det blev yderligere kompliceret og der regnede Henning bedst og længst: 1-3. Tilbage sad bræt 1, 3, 4 og 5. Det var også her, vi havde den stærkeste modstand. Christophers parti var temmelig u forudsigeligt. Hans modstander skulle tage ca. 20 træk på 4 minutter. Det var indimellem temmelig kompliceret og det lykkedes da også Christopher at få en fribonde på h6, og den blev afgørende: 1-4. Per´s modstander kom sig aldrig over, at han forsømte udviklingen og tog bonden på b7. Det udnyttede Per fint og endnu en gevinst kom i hus. Herefter 1-5.

Hans kæmpede og kæmpede i sit parti. Han stod klart bedst men det kneb med at finde det afgørende stød. Vi andre kunne se mange interessante fortsættelser: slag på b6 med tårnet efterfulgt af skak/dronning, slag på a5 med tårnet og c4-c5 med generel optrævling af den sorte stilling. Hans spillede desværre ingen af delene og det truede med at løbe ud i sandet i tidnøden.

På bræt 1 havde min modstander tabt tålmodigheden i stillingen. b7-b5 gav blot en dårlig bondestilling og da dronningen begav sig på eventyr først på b4 og sidenhen på d4 blev den næsten fanget. Sigurd må give officer for to bønder. Jeg fik hurtigt den ene bonde tilbage og sidenhen den anden. Det holdt ikke i længden for min modstander, der opgav kort efter tidkontrollen. Herefter 1-6.

Tilbage sad Hans og stred. Pludselig fik han sit ene tårn i klemme og det lignede et tabt parti. Surt for Hans, der havde stået klart bedst gennem, det meste af partiet. Modstanderen forvirrede sig dog og det lykkedes Hans at fremtvinge en træk gentagelse via springer skakker. Slutresultat: 1½-6½.

Godkendt trods alt. Flere af partierne var ikke sådan lige at regne hjem til gevinst for os, og Hans kunne nemt have tabt sit parti. Seks gevinster og tre remis. Ingen tabspartier. Holdlederen er tilfreds. 14 point som sagt i de sidste to runder. Vi er med igen. Vi afventer herefter matchen mellem Køge III og Holbæk II. Den er udsat på grund af vinterferie i Køge området i uge 8. Der var dog ikke mere vinterferie end at fire spillere fra Køge III deltog på holdet i divisionturneringen for Køge II. Eller sagt på en anden måde: Når man har 50 medlemmer, kan man så ikke finde fire reserver til enten Køge II eller III ?

Det er selvfølgelig en af de ting, man bliver ramt af, når man har op til tre hold i holdturneringen, der spiller om søndagen. Holbæk har samme problem. Anyway: Vi afventer matchen mellem Køge III og Holbæk II, som nu forhåbentlig begge to kan stille friske og udhvilede efter en hård vinterferie og tilmed kan spille efter vores resultat. Men lad os se, om det har nogen betydning.

Sidste runde spilles i Haslev søndag d. 10. marts.

Vi møder Dianalund. Køge III møder Fakse. Holbæk II møder Maribo og Sydøstlolland møder Holbæk III.

Holbæk III er ude af rækken.

I toppen ser det således ud nu:

1) Slagelse I 32 bræt point og 9 match point
2) Faxe I 28 bræt point og 9 matchpoint
3) Maribo I 27½ brætpoint og 6 matchpoint
4) Køge III 27 brætpoint og 10 matchpoint
5) Holbæk II 26 brætpoint og 8 matchpoint.

Køge III møder Holbæk II i den udsatte kamp. Ved 5-3 til Køge eller derover generobrer de førstepladsen. Vinder Holbæk med 6-2 eller mere er det dem, der går i spidsen.

Der truer en meget spændende sidste runde i Haslev d. 10. marts 2019.

Dagens enkeltresultater:

Bræt

Sydøstlolland I

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Sigurd Marthendahl

1

Søren Dyberg Larsen

0-1

2

Henning Erik Andersen

2

Gert Jørgensen

½-½

3

Michael Volstrup Nielsen

3

Christopher Nørregaard

0-1

4

Jeppe Hansen

4

Per-Henrik Nielsen

0-1

5

Morten Døring

5

Hans Lundkjær Rasmussen

½-½

6

Henning Mogensen

6

Villy Lindskov

½-½

7

Jan Andersen

7

John Heidelbach

0-1

8

Jon Kristmundsson

8

Henning Pedersen

0-1

Ialt

1½-6½