Nyhed 280: God start på holdturneringen

30/10-2019: God start for klubbens to hold i holdturneringen

Både førsteholdet og andetholdet har været i ilden de sidste par dage.

Førsteholdet indledte sit comeback i divisions turneringen ved at spille 4-4 på udebane mod Præstø I. Et absolut godkendt resultat. Førstebræt - Søren Dyberg Larsen - havde meldt afbud og i hans fravær havde Lars Jørgensen fået tjansen som holdleder. Lars beretter:

"1 runde rapport Præstø - Slagelse 27/10-2019 Bræt 1 Søren Dyberg havde valgt at tage til Liverpool for at se en anden spændende kamp, i stedet var Villy Lindskov indkaldt som reserve.
Erik O. hansen spillede hvid mod Villy på bræt 8, det var det første parti der blev færdigspillet.. Villy kom under pres i midtspillet og pludselig var det slut.
På bræt 2 spillede Per H. Nielsen sort mod Bjarke Gregor. Det så lige ud efter åbningen, Per havde dog ikke fået rokeret. Efter en slagudveksling vandt Bjarke en bonde og det var nok til at vinde partiet. Bagud 0-2, det så dog godt ud i de øvrige partier. Lars Jørgensen spillede sort mod Bjarne Haar på bræt 6. Bjarne angreb kraftig på kongefløjen, tårn på h3 og dronning på h5. Lars måtte finde nogle gode
forsvarstræk for at overleve. Bjarne så ikke at hans dronning var i fare og måtte derfor ofre den for en officer. Han kæmpede længe men måtte til sidst overgive sig. Bræt 4 john Heidelbach spillede sort mod Finn Holmsø. Da de øvrige partier var godt inde i midtspillet var deres parti stadig i åbningsfasen. Men da der kom gang i den var det John der fandt de bedste træk. Løberslutspil med en bonde mere blev kørt sikkert hjem.
Christopher Nørregaard spillede i Sørens fravær bræt 1 mod Peder  R. Lehmann Larsen. Peder har som klubmester fået lov til at spille første bræt for Præstø. Christopher trykkede stille og roligt Peder tilbage, til sidst havde han et tårn for springer, et godt point at få på bræt 1.
Så var vi foran med 3 - 2 det lignede en sejr. Gert Jørgensen spillede hvid på bræt 3 mod Hanus Brekka. Efter åbningen så det lige ud. men efter midtspillet havde Gert 2 bønder i overskud,desværre var det et dronningbondeslutspil. Gerts konge havde ingen steder at gemme sig så det endte med evigskak.
På bræt 7 havde Henning Pedersen hvid mod Torben B. Jensen.  Henning tabte en bonde i det sene midtspil og det var nok til at Torben vandt partiet. Tilbage sad Hans L. Rasmussen og Morten F. Jensen på bræt 5. Hans spillede godt i åbningen, Morten stod noget kluntet og tabte da også 2 bønder i midtspillet. Senere var det Hans der blev presset og de 2 bønder blev tabt, det sluttede med tårn mod tårn og 3 bønder hver på samme fløj remis.

Præstø har bidt sig fast i 2. division så 4 - 4 må være godkendt.

Nu venter nedrykkerne fra Holbæk i næste runde 17/11"

Mandag d. 28. oktober var det så andetholdets tur til at åbne sæsonen. Det skete i A-rækken, hvor en hjemmekamp mod Køge 4 stod på menuen. Køge er en speciel størrelse i øjeblikket i dansk skak. i stærkeste opstilling ville dette Køge hold gøre ondt på os. Men det er lidt uforudsigeligt, hvor mange spillere Køge har til rådighed på de forskellige hold fra gang til gang. Køge 4 stillede da også lidt svækket op til mandagens opgør. Slagelse havde tilfældigvis også afbud fra sin holdleder - Jesper Dyberg Larsen- som tilfældigvis også befandt sig i Liverpool. Mikkel Nyhuus var med som erstatning. Vi slap fra premieren med et 4-4 resultat, hvilket må siges at være godkendt.