Nyhed 282: Slagelse I - Holbæk I: 1½ - 6½

18/11-2019: Slagelse I - Holbæk I: 1½ - 6½ i 2. division gruppe 2

Oprykkerne fra 2. Hovedkreds mod nedrykkerne fra 1. division. Det var udgangspunktet for vores hjemmekamp søndag d. 17. November 2019 mod Holbæk I. Det er mange år siden, vi sidst har mødt Holbæks førstehold, som de sidste mange år har fristet en tilværelse i divisionerne. Til gengæld har vi de sidste par år haft nogle gevaldige dyster mod Holbæk II. Så det var lidt af en mundfuld, der ventede.

Holbæk med et enkelt afbud - Ivan Normann Andersen på bræt tre -  vi var i stærkeste opstilling. Efter ratingtallene skulle vi tabe denne match med cifrene 3-5, så helt uden chancer var vi heller ikke.

Bræt 1: Søren Dyberg Larsen - Hans-Henrik Hansen 0-1
Jeg kender bedst Hans -Henrik fra de mange turneringer i Ringsted. Pudsigt nok har jeg aldrig mødt ham, men vidste han var en utrolig solid spiller. Mit lille eksperiment i åbningen gav gevaldigt bagslag og læren må være, at det gør man ikke ustraffet mod en 2100-mand. Jeg fik aldrig klodserne ud og fik aldrig etableret et modspil. Blev stille og roligt trykket ned og opgav i en håbløs stilling med bonde mindre.

Bræt 2: Christopher Pickens Nørregaard - Preben Schavitshy Dalberg ½-½
Vores "Mister Solid" på bræt to gav heller ikke meget væk her. En stensikker remis på under 20 træk i en helt lige stilling.

Bræt 3: Per-Henrik Nielsen - Hans-Henrik Madsen 0-1
Per mod Holbæks anden Hans-Henrik. Med efternavnet Madsen. Også ham kender vi fra en del turneringer i Ringsted. Per var egentlig indstillet på at skulle have spillet mod Ivan Andersen; nu blev det så Hans-Henrik Madsen i stedet. Per fik tidligt en dobbeltbonde i f-linjen og en isoleret d-bonde, men det så holdbart ud. Hans-Henrik manøvrerede dog ivrigt med sine springere og Per måtte slippe d-bonden. Sendere røg der også en bonde på b4 og nu var det kritisk. Per fik en bonde tilbage og lidt håb, men de to springere var for dominerende og Per måtte på trods af sejt forsvars spil til sidst strække våben.

Bræt 4: Gert Jørgensen - Tom Juul Andersen 0-1
I en forholdsvis stille åbning lykkedes det Gert at bruge oceaner af tid så han til sidst havde 12 minutter til ca. 23 træk. Da stillingen til sidst blev kompliceret var det kun et spørgsmål om tid, hvornår Gert trådte ved siden af.

Bræt 5: John Heidelbach - Palle Bratholm 0-1
John kom faktisk rigtig fint fra åbningen og stod komfortabelt. I midtspillet røg der en bonde på e5 og John gik i slutspil med to tårne og ligefarvede løbere med en minus bonde. John havde dog visse modspils chancer og det opståede tårnslutspil med tre mod to bønder på samme fløj burde vel være remis?! Om det var fordi de to sorte bønder stod på h6 og g5 og ikke på g6 og h5 eller om der blev spillet upræcist med tårnet, stod hen i det uvisse. Men John´s modstander fik sin konge ind i stillingen og sit tårn på 7. række og det slutspil kunne John ikke holde.

Bræt 6: Hans Lundkjær Rasmussen - Henrik Stockflet Jørgensen 0-1
Holbæks bræt 6 kræver heller ingen yderligere præsentation. Ham har vi krydset klinger med et utal af gange; bl.a. på Holbæk II holdet. Senest havde Christopher fornøjelsen i sidste sæson (½-½). Hans fik en helt lige stilling og det lignede i lang tid en sikker remis. En fingerfejl forvandlede dog stillingen til en ren tabs stilling efter to træk fra Henrik. Lidt et surt nederlag at indkassere.

Bræt 7: Lars Jørgensen - Henrik Ginderskov 1-0
Lars blev dagens mand og var vel i princippet også involveret i dagens parti? Der skal som bekendt to mand til at skabe et publikums venligt kampparti og Ginderskov gik ikke af vejen for et slagsmål. Han ofrede først en officer på f6 siden yderligere en. Lars formåede at holde balancen i det dramatisk parti og reddede sluttelig et helt point til holdet. Da Christopher var første mand på tavlen med en halv og Lars var næste mand, først vi faktisk matchen 1½-½ på dette tidspunkt. Sådan skulle det desværre ikke vedblive med at gå.

Bræt 8: Henning Pedersen - Flemming Skjoldager 0-1
Henning kom fint fra åbningen og havde vel et lille overtag og den bedre stilling. Om det ligefrem var til gevinst, kan diskuteres. Henning fik en springer på c7, som var bundet af et tårn på c8 (Hennings eget tårn på c1). Henning troede han havde en afdække med springeren; det havde han desværre ikke. I stedet så exf5 næsten ud som om, det var et gevinst træk. Nu tabte Henning i stedet springeren på c7 og dermed partiet. Lige så surt som Hans´nederlag på bræt 6.

En kold dukkert. Vi må konstatere, at de fingerfejl og upræcise træk, vi kunne slippe afsted med i mesterrækken ikke går i 2. division. Slet ikke mod et hold, der spillede i 1. disvision sæsonen før.

For at gøre ondt værre, så chokerede Taastrup endnu engang ved at stille op uden sine fire topbrætter, hvorfor holdet måtte indkassere et nederlag på hele 1-7 til Kalundborg. Netop Kalundborg er et af de hold, vi skal sætte vores lidt til i kampen om at undgå nedrykning. Vi møder dem i sidste runde. Nu fik de altså en lille julegave lidt før tid. Det er uklart, hvorvidt Taastrup er ramt af generelle afbud eller om et par af spillerne har karantæne, så de først kan spille efter 30 dage efter indmeldelse. Under alle omstændigheder er det Taastrup hold, der er opført på styrkelisten, langt bedre end det vi har set indtil nu.

Næste gang tager vi en tur til Odense og møder Frem II, som samme dag også har hjemmebane for deres førstehold Frem I i 1. division. Heller ikke Frem II har stillet op i stærkeste opstilling i de to første runder.

Holbæk I

Hans-Henrik Hansen