Nyhed 288: Sydøstfyn I - Slagelse I: 4½-3½

13/1-2020: Sydøstfyn I - Slagelse I: 4½-3½ i 2. Division gruppe 2

Runde fire i 2. division gruppe 2 bestod for vores vedkommende af endnu en udekamp i det fynske. Denne gang mod topholdet Sydøstfyn, som kæmper med Holbæk og Læseforeningen om førstepladsen i gruppen

Vi havde afbud fra Gert. Med i stedet var Villy. Sydøstfyn havde også et enkelt afbud. Vi stod til at tabe den match 5½-2½ målt på ratingtal.

Bræt 1: Lars Borbjerggaard - Søren Dyberg Larsen : 0-1
Et nærmest sensationelt resultat. Lars er jo IM og har på et tidspunkt haft 2409 i rating i sin ungdom. Nu har han "blot" 2229. Jeg blev tidligt i åbningen ledt på afveje og valgte nok ikke den bedste løsning. Jeg endte med en isoleret bonde på d4, som Lars havde kig på. Den kunne jeg ikke holde i længden og valgte at give den mod at få lidt modspil. Det ebbede hurtigt ud i dronning afbytning. Det opståede slutspil med to tårne til hver og en løber til mig og en hest til Lars gav mig visse remis chancer. Det var ikke helt nemt for Lars at gøre merbonden gældende og uret tikkede faretruende afsted. I træk 37 kom fejlen og i træk 39 overskred Lars i en begyndende vanskelig stilling, som han selv mente var tæt på at være tabt.

Bræt 2: Kim Skaaning-Pedersen - Christopher Nørregaard: ½-½
Igen et fornemt resultat. Christopher kom fint ud af åbningen og havde hurtigt udlignet. Modstanderen afslog et remis tilbud tidligt i partiet. Christopher fandt herefter et par rigtig gode træk, som nærmest gav ham en lille fordel. Da modstanderen et par træk senere tilbød remis, tog Christopher imod. Igen en gennem solid indsats af Christopher. Enhver holdleders drøm.

Bræt 3: Thomas Stausholm Jepsen - Per-Henrik Nielsen: 1-0
Her kom Per desværre skidt fra åbningen og måtte smide en bonde, som han ikke rigtig fik noget spil for. Partiet fortsatte en del træk og det så ganske lige ud - med den lille undtagelse, at Per "bare" manglede en bonde. Til sidst måtte Per strække våben mod en modstander, der bare virkede klart bedre på dagen. (+200 ratingpoint mere end Per)

Bræt 4: Martin Strandby Hansen - John Heidelbach : ½-½
Her var vi også klart undertippet på rating kontoen: +170 ratingpoint i Johns modstanders favør. Et parti der ikke rigtig kom ud over remis grænsen noget tidspunkt. Det eneste man som holdleder kunne være lidt nervøs over, var tidsforbruget, men også det havde John styr på. Partiet ebbede ud og John sikrede os endnu en god halv.

Bræt 5: Per Smidt Sørensen - Hans Lundkjær Rasmussen : ½-½
Igen +200 ratingpoint i Fynboens favør. Det kunne man ikke se på partiet. Det virkede som om, Hans spillede på gevinst og han stod vel ret beset også bedst det meste af partiet. Hans modstander var tilmed presset på tiden, men det ebbede ligeledes ud i remis. Også her en absolut godkendt indsats af Hans.

Bræt 6: Jess Nykjær - Lars Jørgensen: 1-0
Her var Sydøstfyn så løbet tør for mesterspillere. Lars´modstander havde 1895 i rating mod Lars´1830. Straks lidt mere jævnbyrdig på ratingfronten. Lars fik sig en dobbeltbonde i c-linjen. Den kom hurtigt under beskydning og blev tabt. Senere fik modstanderen endnu en bonde og det var desværre hurtigt ned ad bakke for Lars. Ikke et af Lars bedste partier; han plejer at gøre det bedre mod disse 1800-folk.

Bræt 7: Mathias Bruun Ludvigsen - Henning Pedersen: ½-½
Talent mod erfaring. Sydøstfyn-manden er efter sigende en af de håbefulde, der er på vej frem og er meget omhyggelig og seriøs omkring sin skak. Han spillede da også glimrende og gav Henning visse problemer undervejs. Omkring dronningafbytningen i partiet havde han vist en lidt bedre fortsættelse ifølge "uglerne" i det tilstødende lokale. Det opståede løber slutspil var vist remis, selvom den unge Fynbo forsøgte ivrigt at vinde det. Her havde Henning dog styr på tingene og partiet ebbede ud i remis. En solid indsats også her af Henning.

Bræt 8: Birger Olsen - Villy Lindskov: ½-½
Dagens sidste parti. I en forholdsvis lukket stilling blev der aldrig taget de store chancer og med kun dronningerne tilbage af officerer skulle Villy blot holde balancen og dække bønder og indbruds felter overfor modstanderens gevinstforsøg. Det lykkedes lige akkurat.  Remis efter ca. fire timers spil. Også her en godkendt indsats af vores bræt 8.

Alt ialt et godkendt resultat, som vi kan bruge videre i kampen om at undgå nedrykning. Det afgøres i sidste runde, når vi møder Kalundborg, som i skrivende stund er 2 bræt point og 1 match point foran os. Til gengæld kan vi argumentere for, at vi har det på papiret lidt lettere slut program.

Enkeltresultater:

Sydøstfyn I