Hjem
Nyhed 291: Slagelse I - Læseforeningen I: 3½-4½

27/1-2020: Slagelse I - Læseforeningen I: 3½-4½...Endnu et knebent nederlag


 

 

 

af Søren Dyberg Larsen

Femte runde i holdturneringen bød på det tredje møde i træk med et Fynsk hold. Efter at have gæstet først FREM II og dernæst Sydøstfyn I på Fyn, var turen nu nået til en hjemmekamp mod Læseforeningen I.  Også et stærkt hold, som vi havde respekt for. Med den fine præstation mod Sydøstfyn i forrige runde var der dog grund til en vis optimisme.

Desværre sneg der sig to afbud ind. Både Henning og Per-Henrik meldte afbud. Reserver var Kjeld Lindhardt og Villy Lindskov.

Også Læseforeningen havde afbud: et enkelt. Deres 8. bræt var faktisk det eneste bræt, hvor vi havde en rating fordel.  Ratingtallene sagde iøvrigt en forventet sejr til Læseforeningen på 5-3.

Bræt 1: Søren Dyberg Larsen - Mads Bilde Svendsen:  0-1
Jeg kendte ikke meget til Mads Bilde (2105) på forhånd. Faktisk fandt jeg ud af, at han på et tidspunkt havde været super pendler mellem Odense og Slagelse, da han havde undervist på Nymark Skolen i Slagelse og været bosiddende i Odense. Her havde han været med til at løbe skoleskak i gang på skolen. Slagelse Skakklub forærede iøvrigt en del gamle skakspil til skolen. 
På brættet var Mads Bilde dog ikke i gave humør. Vi fik hurtigt en lukket stilling, hvor jeg forsøgte mig med en åbning af f-linjen. Lidt risikabelt da min konge stilling blev lidt luftig. Bilde skulle på et tidspunkt tage stilling til et officers offer eller ej. Det spillede han. Jeg var egentlig tilfreds nok med officer for to bønder, men Bildes angreb kørte for nemt igennem og jeg måtte give en officer tilbage for at undgå at blive mat. Det opståede tårnslutspil med bonde mindre var tabt.

Bræt 2: Christopher Nørregaard - Lars Munk Jensen: ½-½
Remis efter kun ca. 10 træk til holdlederens tilfredshed. Tilbudt af modstanderen og Christopher tog imod efter kort betænkning. Der var vist tale om en vis respekt fra modstanderens side og ikke tale om en modstander, der var i egen bil og skulle hjem og se håndbold finale. Vi er i denne turnering udfordret på topbrætterne, hvor vi møder stærke spillere i hver eneste match; så ethvert halvt point på bræt 1-4 er godkendt.

Bræt 3: Gert Jørgensen - Jan Stage: ½-½
Endnu et halvt point. Men ikke en af de nemme. Partiet var dagens sidste og gik helt op til tidskontrollen, hvor begge spillere havde under et minut tilbage. Partiet udviklede sig stille og roligt med Stage med et vist initiativ med de hvide brikker, men Gert forsvarede sig sejt. Op omkring tidnøden så det ud som Stage havde et gennembrud med diverse trusler på den sorte konge. Gert fandt dog kort før træk 40 med ganske lidt tid et formidabelt træk: Dc6-c8, som truede med skak ude på g4. Den skak fik Gert lov at aflevere og så kunne han skakke en træk gentagelse hjem. Det holdt hårdt, men Gert forsvarede sig fint og opfindsomt.

Bræt 4: John Heidelbach - Jesper Knudsen: ½-½
Et halvt point mere. Denne gang et lidt mere balanceret parti, hvor man ikke rigtig kom ud over remis grænsen. Solidt spillet af John med de hvide brikker. Eneste bekymring fra holdlederens side var tidsforbruget, men John havde styr på den del også. Det lignede ikke et parti, hvor der var begået nogen fejl eller unøjagtigheder overhovedet.

Bræt 5: Hans Lundkjær Rasmussen - Jørn Moestrup: 0-1
Hans var oppe mod veteranen Moestrup, som har knap 150 rating point mere end Hans. Det var dog langt hen ad vejen en lige stilling med Hans lidt trykket på terræn. Det blev mere udtalt som partiet skred frem og på konge fløjen begyndte det så småt at knibe for Hans. Det kostede en officer for en bonde og det kunne Hans ikke holde til.

Bræt 6: Lars Jørgensen - Peter Christian Grau: 1-0
Toppræstation af Lars ! Med næsten 200 rating point mindre end sin modstander var Lars ikke tippet mange chancer her. Men Lars gik friskt til opgaven og fik hurtigt en behagelig stilling i åbningen og i midtspillet. Lars fik placeret sine to løbere på d3 og c3, der pegede ned mod den sorte konge. Med hjælp fra Dronning og tårn gav det hurtigt modstanderen store problemer og sluttelig brød Lars da også igennem og sikrede os et hel point. Det var parti nummer to, der var færdigspillet efter Christophers parti, så vi var faktisk foran 1½-½ på dette tidspunkt.

Bræt 7: Villy Lindskov - Jannick Benneth Skow: 0-1
Det var noget af et uvejr, Villy blev kastet ud i. Efter at have "solgt" sin sortfeltede løber for en springer på c3, så kneb det lidt med at holde sammen på stillingen og de svage felter omkring den sorte konge. Villy kæmpede bravt og det var lige før, han kunne holde hjem, men det opståede slutspil, hvor Villy havde konge+springer mod modstanderens konge+springer+2 x bønder kunne lige akkurat ikke holdes.

Bræt 8: Kjeld Lindhardt - Niels Henrik Cappelen: 1-0
Som nævnt var Kjeld den eneste Slagelse spiller, der var rating favorit. Kjeld svigtede da heller ikke, da han kørte et stilrent parti hjem. Der blev vundet en bonde i starten, som senere blev vekslet til en merofficer. Det slutspil var ikke holdbart og Kjeld sejlede stille og roligt i havn med et helt point. Godt arbejde af Kjeld og Lars.

3½-4½ er bestemt et acceptabelt og godkendt resultat mod dette stærke mandskab fra Læseforeningen.

Runden bød iøvrigt på en del overraskelser. FREM II sendte således Holbæks favoritter hjem med et nederlag på 5½-2½. Taastrup fortsætter den besynderlige stime med et nederlag på ½-7½ til Præstø, som dermed helt sikkert har sikret sig en ekstra sæson i divisionen.

Sluttelig tabte Kalundborg med 1½-6½ på udebane til Sydøstfyn, hvilket dels betyder, at Sydøstfyn overtager førstepladsen, dels at vi nu har indhentet Kalundborg.

Resultaterne i runde fem betyder med stor sandsynlighed, at oprykkeren skal findes mellem Sydøstfyn, Holbæk og Læseforeningen med Præstø som outsider. De betyder også med stor sandsynlighed, at den anden nedrykker skal findes mellem Slagelse og Kalundborg.

Kalundborg møder i næste runde Holbæk, mens vi tager en tur ind til Taastrup. I sidste runde mødes Kalundborg og Slagelse så i en direkte kamp om at undgå nedrykning.

I næste runde mødes de to fynske tophold også: Læseforeningen mod Sydøstfyn. I sidste runde tørner Holbæk så sammen med Sydøstfyn, mens Læseforeningen har det lidt nemmere mod Præstø.

En spændende sidste runde venter i Slagelse.

 

 

Bræt

Slagelse I

Bræt

Læseforeningen I

Resultat

1

Søren Dyberg Larsen

1

Mads Bilde Svendsen

0-1

2

Christopher Pickens Nørregaard

2

Lars Munk Jensen

½-½

3

Gert Jørgensen

3

Jan Stage

½-½

4

John Heidelbach

4

Jesper Knudsen

½-½

5

Hans L Rasmussen

5

Jørn Moestrup

0-1

6

Lars Jørgensen

6

Peter Christian Grau

1-0

7

Villy Lindskov

7

Jannick Benneth Skow

0-1

8

Kjeld Lindhardt

8

Niels Henrik Cappelen

1-0

Ialt

3½-4½