Hjem
Nyhed 309: Byturnering i gang

14/9-2021: Byturneringen 2021 er i gang....

 

af Søren Dyberg Larsen

Så oprandt dagen hvor vi endelig kunne svinge brikkerne igen. På generalforsamlingen var det tydeligt, at flere medlemmer gerne så, at vi så småt startede skak aktiviterne igen. Som sagt så gjort. De normale lokaler er for tiden optaget af vaccinations programmet, så vi har fået lov at låne Kongehavecentret i et par uger.

Der var 16 spillere til start, hvilket egentlig var godkendt omstændighederne taget i betragtning. Otte spillere i den seedede gruppe og otte i den useedede. Målt på rating skulle gruppe 1 vindes af enten Gert Jørgensen, Søren Dyberg Larsen, John Heidelbach eller Hans Lundkjær Rasmussen. Gruppe 2 har Jesper Dyberg Larsen og Morten Jørgensen som rating favoritter.

Men et er rating. Noget andet er hurtigskak og ude-af-form tidspunkt for turneringen. Sidste år blev turneringen som bekendt vundet af Kjeld Lindhard fra den useedede gruppe på deling med Gert Jørgensen fra den seedede gruppe.

Netop Kjeld var involveret i aftenens første færdigspillede parti. Mod Søren. Her trak Søren det længste strå, da Kjeld forvirrede sig i komplikationerne. Henning Pedersen mødte Kurt Laursen, som var vendt tilbage efter et par sæsoners fravær. Henning trak her det længste strå efter at have stået bedst gennem hele partiet. De øvrige to partier i gruppe 1 sluttede begge remis, da tidnøden for alvor begyndet at true. Gert remis mod John og Hans remis mod Villy Lindskov.

I gruppe to havde lodtrækningen maget det således, at Morten og Jesper mødtes. Efter et spændende parti med en del forviklinger undervejs vandt Morten sluttelig. Også i gruppe to var der kun to gevinster. Svend Dyberg Larsen vandt over Jan Christensen, mens Johnny Honnens spillede remis mod Mikkel Nyhuus. Det samme gjorde Philip Lange mod Leif Lücking.

Runde to mandag d. 20. september kl. 19:30.


Tabel: Byturnering 2021 Tabel