Hjem
Nyhed 314: Slagelse I - Køge III: 4-4

1/11-2021: Slagelse I - Køge III:  4-4 i Mesterrækkens første runde.

 

Af Søren Dyberg Larsen

Under normale omstændigheder ville vi godt have solgt kampen for 4-4 på forhånd. I stærkeste opstilling må Køge III være blandt favoritterne til at vinde gruppen. Vi var uden Christopher, Gert og Henning. En væsentlig svækkelse af holdet. Men Køge var endnu mere ramt. Fire afbud havde de. Blandt andet de tre topbrætter. At der også var divisionsturnering denne dag smittede af på flere hold i holdturneringen.

Målt på ratingtal skulle Slagelse vinde 5½-2½. Nu blev det i stedet 4-4 blandt andet fordi vi smed et par point i den sidste time.

Villy var først færdig. Ganske hurtigt faktisk. Han gik i en åbningsfælde og så var det slut. En kedelig start. 0-1. Næste mand på tavlen var undertegnede. Efter skidt åbnings spil fik jeg stabiliseret stilingen nogenlunde. Efter et par afbytninger var det helt lige og remis en kendsgerning.  ½-1½. Kurt Laursen fulgte efter også med en remis. Ganske vist i en stilling med masser af spil stadigvæk men også her helt lige. 1-2.

Lars Jørgensen har ikke spillet skak i et stykke tid, men her fejlede formen ingenting. Han kom fint ud af åbningen, vandt en bonde og fik en behagelig stilling. Det point var vist aldrig rigtig i fare: 2-2.

John havde en fin stilling på bræt to og da modstanderne overså, at en bonde var dækket (og ikke udækket), så fik John løber for bonde. Hans Lundkjær på bræt fire pressede på, men stillingen så ret lige ud og remis var vel det mest sandsynlige her. Kjeld Lindhard var oppe mod moderen til Paulus, som gjorde det slemme mod Henning sidst vi havde besøg af Køge III. Kjeld fik gaflet sig en bonde og det så rigtig lovende ud, da den var kommet helt frem på 6 række. Endelig havde Morten fordel på bræt 8 mod sin modstander. Ikke nødvendigvis vundet på et par træk, men stor fordel var der i hvert fald.

Den optimistiske holdleder talte 3½ point i de sidste fire partier. Det burde det kunne give og altså en sød 5½-2½ sejr. Men... men. Tidligt på sæsonen, lidt rust her og der og alt det der. Først overså Hans en springer gaffel, der tabte en kvalitet og ret hurtigt efter partiet. 2-3.

Kjeld svigtede dog ikke og kørte sikkert et helt point i hus: 3-3.

Morten på bræt 8 forvirrede sig vist. Eller fik byttet om på to træk. I hvert fald stod de to tårne pludselig på samme diagonal som modtanderens løber. Det kostede partiet. En slem bet her. 3-4. Johns materielle overvægt var for stor og modstanderen måtte strække våben. Slut resultat 4-4.

Som ventet vandt Faxe I klart over Faxe II,  mens Maribo slog Dianalund og Holbæk II vandt over Næstved II, som også ligner et hold, der kommer til at kæmpe med afbud og spillere, der skal bruges på førsteholdet på de søndage, hvor der er divisionsskak.

Næste opgave er udebane kamp mod Holbæk II, som tidligere har voldt os problemer.


Enkeltresultater:


Bræt

Slagelse I

Bræt

Køge III

Resultat

1

Søren Dyberg Larsen

1

Klaus Hestehauge

½-½

2

John Heidelbach

2

Erik Carlsen

1-0

3

Lars Jørgensen

3

Peter Ove Krogh

1-0

4

Hans Lundkjær Rasmussen

4

Morten Hansen Hald

0-1

5

Villy Lindskov

5

Sissel Kærgaard

0-1

6

Kjeld Lindhard

6

Virginija Meskeniene

1-0

7

Kurt Kjær Laursen

7

Niels Steen Larsen

½-½

8

Morten Jørgensen

8

Thomas Sandager

0-1

Ialt

4-4