Hjem
Nyhed 318: Holbæk II - Slagelse I: 2½ - 5½

22/11-2021: Holbæk II - Slagelse I: 2½ - 5½ i mesterrækkens anden runde.

 

af Søren Dyberg Larsen

Søndag den 21. November var det tid til runde to i Mesterrækken. Holbæk II var dagens modstander på udebane. Holbæks andethold har tidligere voldt os store problemer, men denne gang havde holdlederen en god fornemmelse. Afbud fra Christopher og Henning ganske vist, men vi havde Lars Jørgensen og Kurt Laursen med som reserver og Gert Jørgensen havde atter meldt sig under fanerne, så holdet så fornuftigt ud.

Holbæk med et enkelt afbud, så vidt jeg umiddelbart kunne se ud af deres opstilling. Den unge mand på deres 8. bræt gjorde det dog fortrinligt og er nok noget stærkere end hans ratingtal viser.

Første mand på tavlen med et helt point til os var Lars. Igen viste Lars fin form. Han fik hurtigt en behagelig stilling. Begge spillere havde rokeret langt, men Lars´modstanders kongestilling så noget mere usikker ud og det udnyttede Lars til at gennemføre et fint angreb.  1-0.

John fulgte ligeledes op på den fine sejr i første runde ved som Lars at vinde sit parti. Gennem det meste af partiet havde John overtaget og med terrænovervægt og angreb var det kun et spørgsmål om tid før modstanderen måtte strække våben. 2-0.

Gert tog remis i en stilling der var helt lige og helt låst. 2½-½.  Min egen stilling på bræt 1 var også meget låst. Det lignede til forveksling en stilling Ove og jeg havde haft et par år tidligere. Hans havde overtaget i åbningen, men det var lige ved at glide ham af hænde, indtil han vandt en officer og dermed partiet: 3½-½. Mit eget parti lignede remis. Villy var lidt i tovene med en bonde nede i et tårnslutspil, der nok var tabt. Lindhardt var havnet i et gevaldigt slagsmål, men kunne han holde balancen, ville han nok stryge et helt point. Kurt var til gengæld i problemer på bræt 8. Den unge mand kunne også godt spille slutspil og det lignede umiddelbart et nederlag.

Jeg tog en halv. 4-1 til Slagelse herefter.

Kjeld holdt hovedet koldt og som både Lars og John kom han ud af runde to med maksimum point indtil videre. 5-1. Som ventet kunne Kurt ikke holde det opståede bonde slutspil, hvor han endte i træktvang. 5-2. Villy kæmpede en brav kamp for at holde sammen på et tilsyneladende tabt tårnslutspil. Modstanderen forvirrede sig og valgte vist en forkert plan. Efter et par afbytninger endte Holbæk-manden med en randbonde og den kunne ikke komme ned. Flot kæmpet af Villy: 5½-2½ som slutresultat.

 

Enkeltresultater:


Bræt

Holbæk II

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Ove Frank Hansen

1

Søren Dyberg Larsen

½-½

2

Erling Bruun

2

Gert Jørgensen

½-½

3

Peter Bæk Bathum

3

John Heidelbach

0-1

4

Søren Kühnrich

4

Lars Jørgensen

0-1

5

Ole Foss Hansen

5

Hans Lundkjær Rasmussen

0-1

6

Jens Sørensen

6

Villy Lindskov

½-½

7

Slobodan Radovic

7

Kjeld Lindhard

0-1

8

Vincent Videbæk

8

Kurt Kjær Laursen

1-0

Ialt

2½-5½