Hjem
Nyhed 325: Faxe II - Slagelse I: 2½ - 5½

14/3/2022: Faxe II - Slagelse I: 2½ - 5½ i Mesterrækken.

af Søren Dyberg Larsen

Efter turneringsprogrammet skulle denne match være sidste runde. Men på grund af de to aflyste kampe mod henholdsvis Næstved II og Dianalund I, så fungerede det som rundens femte kamp. De to udsatte kampe spilles først i løbet af april måned.

Afbud fra Christopher og Søren. Søren i forbindelse med familiefest, så Jesper var også forhindret i at deltage. I stedet havde vi Lars og Morten med.

Målt på ratingtal skulle vi vinde denne kamp med 6-2. De kære ratingtal har det dog med at snyde os gang på gang. Men hvis vi skulle følge op på den fine sejr over gruppens førerhold - Faxe I - så var en storsejr påkrævet for at hale yderligere ind på Faxe I.

Fungerende holdleder - Hans Lundkjær Rasmussen - har sendt os et lille referat af dagens begivenheder:

""Jeg smadrede ham totalt !"  var vinderens kommentar til det først afgjorte parti i søndagens kamp mod Faxe II.

Gert spillede remis i et indviklet parti, hvor modstanderen ifølge Gert kunne have vundet en bonde undervejs.
På andet brættet spillede vores topscorer John et smukt parti, hvor hans springer dominerende foran en isoleret dobbeltbonde. Til sidst løb h-bonden. Over and out.
Lars kom bedst fra åbningen uden at det blev til noget afgørende, så remis.
Hans foretog en afvikling efter 15 træk. Slog undervejs med den forkerte brik, så i stedet for to tynde og bonde for en tyk, blev det til springer og bonde for en kvalitet. Hans fik stablet det resterende varelager nogenlunde fornuftigt op, og modstanderen var i tidsnød, så også remis her.
Henning havnede i et tårn slutspil med chancer til begge sider, så endnu en remis.
Villy vandt en officer. Skulle bruge lidt tid på at nedkæmpe 2 forbundne fribønder, det blev gjort, og pludselig overså modstanderen en mat i bunden.
Og så kommer vi til Kjeld, som var ophavsmand til den indledende kommentar. 14 træk tog det, så kommentaren holder vist vand!
Morten fik løberparret - modstanderen en dobbeltbonde, men da modstanderen forsvarede sig godt, blev også dette parti remis."

En sejr i en holdkamp på 5½-2½ kan vi selvfølgelig ikke tillade os at være utilfredse med. Da Maribo I lidt overraskende tabte til Holbæk II med 3-5, så konsoliderede vi om end ikke andet vores anden plads. Faxe I gjorde det igen: scorede 7 eller mere. Denne gang 7-1 over Dianalund I. Så vi er nu 6½ point efter Faxe I på førstepladsen og oprykningen til Faxe I må siges at være snublende tæt på.

Vores næste opgave bliver Næstved II ude d. 3. april. Næstved II vandt i øvrigt deres match med 5½ - 2½ over Køge III. Næstved II har en kamp i hånden mod Dianalund I. Først når den er afviklet, kan vi sige noget om, hvorvidt vi får en spændende sidste runde eller ej hvad angår pladserne i bunden.

Det blev Nykøbing Sjælland, der måtte forlade divisionen, så der er vist kun tale om en nedrykker fra Mesterrækken.

Enkeltresultater:


Bræt

Faxe II

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Bo Heine Larsen

1

Gert Jørgensen

½-½

2

Ohran Alic

2

John Heidelbach

0-1

3

Tim Wagner

3

Lars Jørgensen

½-½

4

Michael Adrian

4

Hans Lundkjær Rasmussen

½-½

5

Lindved Sørensen

5

Henning Pedersen

½-½

6

Knud Jacobsen

6

Villy Lindskov

0-1

7

Erik Levin Hansen

7

Kjeld Lindhard

0-1

8

Henrik Steen Jensen

8

Morten Jørgensen

½-½

Ialt

2½-5½