Hjem
Nyhed 326: Næstved II - Slagelse I : 3-5

4/4/2022: Næstved II - Slagelse I: 3-5 i Mesterrækken.

 

af Søren Dyberg Larsen

Årets holdturnering i 2. hovedkreds nærmer sig sin afslutning. Den udsatte kamp mod Næstved II fra runde 4 spilledes søndag d. 3. april i Næstved Skakklubs lokaler. Vi var i stærkeste opstilling. Det samme var vist Næstved. Vi fik løftet lidt at sløret for, hvorfor deres stærke førstebræt - Andreas Skytte Hagen (2330) spiller på Næstved II og ikke på Næstved I. Hans datter Frida Hagen spiller nemlig bræt 8 for Næstved II.

I endnu en udsat kamp havde Næstved søndagen forinden spillet 4-4 mod Dianalund og stillet ganske stærkt op. Det var samme opstilling vi blev mødt af denne søndag.

Først færdig var ikke uventet Kjeld Lindhard på bræt 8 mod føromtalte Frida. Det gik nu ikke helt så let, som man skulle tro. En ganske fin skakforståelse fra den unge pige. Det skal blive spændende at se, hvad hun kan drive det til.

Herefter fulgte tre remisser i tre partier, der ikke rigtig kom ud over remis grænsen: Lars Jørgensen, Henning Pedersen og John Heidelbach tog alle tre en forholdsvis hurtig remis.

På bræt 1 havde jeg rodet mig ud i en meget skarp variant i Siciliansk (Velimirovic - hvis der stadig er nogen, der kan huske ham). Teorien havde både jeg og min modstander svært ved at huske, så det skulle klares på brættet. Gert på bræt to var oppe mod Jens Erik Hald i en positionel affære. Hans Lundkjær stod til gengæld godt. Det samme gjorde Villy Lindskov på bræt 7.

Hans vandt i fin stil. Herefter havde vi bragt os foran 3½-1½. Tre partier tilbage: Villy, Søren og Gert. Villy vandt noget der lignede et remis slutspil. 4½-1½. Gert holdt sammen på stillingen og modstanderen tilbød remis, hvilket blev accepteret. 5-2.

Jeg havde ikke forventet, at mit parti mod stærke Skytte skulle blive dagens sidste, men jeg havde åbenbart fået skabt så meget røre i åbningsspillet, at vi begge måtte bruge en del tid på at finde den rigtige vej ud igen. Jeg havde givet en bonde (på et tidspunkt to) i åbningen for at få lidt initiativ. Initiativet løb mig dog stille og roligt af hænde og sluttelig var den større styrkeforskel udslagsgivende. Jeg måtte strække våben: 5-3 til Slagelse.


Enkelt resultater:


Bræt

Næstved II

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Andrea Skytte Hagen

1

Søren Dyberg Larsen

1-0

2

Jens Erik Kofoed Hald

2

Gert Jørgensen

½-½

3

Benny Ulstrup

3

John Heidelbach

½-½

4

Richard Roos

4

Lars Jørgensen

½-½

5

Henrik Lund

5

Hans Lundkjær Rasmussen

0-1

6

Jan Ambirk

6

Henning Pedersen

½-½

7

Michael Neuks

7

Villy Lindskov

0-1

8

Frida Bjerregaard Hagen

8

Kjeld Lindhard

0-1

Ialt

3-5