Hjem
Nyhed 327: Klubturneringen i afgørende fase

7/4-2022: Klubturneringen 2022 i afgørende fase.

 

 

Af Søren Dyberg Larsen

Vi nærmer os afslutningen på årets klubturnering. Turneringen har været både velspillet og spændende. På trods af udfordringer på lokale situationen har forløbet været fint. Der er spillet mange gode partier i løbet af turneringen og langt de fleste partier er afviklet på klubaftenerne. Gruppe 1 ser umiddelbart ud som om, det er de uafgjorte kampe, der har domineret. Der har dog været en del kamp-remisser også.

Der mangler en runde i årets turnering af de i alt 14 runder, der skal spilles. I runde 13 tabte den førende spiller i Gruppe 1 - Gert Jørgensen - sit første parti i turneringen. Det skete i et dramatisk parti mod Hans Lundkjær Rasmussen, som endelig fik belønning for sit energiske spil. I topopgøret spillede John Heidelbach og Søren Dyberg Larsen remis i et forholdsvis roligt parti. Søren havde forinden vundet sit udsatte parti mod Kurt Laursen og var igen med fremme i førerfeltet. Endnu et udsat parti - mod Jesper Dyberg Larsen - blev vundet onsdag aften og dermed bragte Søren sig alene i spidsen for turneringen. Stillingen efter 13 runder:


1. Søren Dyberg Larsen 9
2-3. Gert Jørgensen og John Heidelbach 
4. Hans Lundkjær Rasmussen 7


Søren møder Kjeld Lindhardt i sidste runde, mens John møder Kurt Laursen og Gert tager imod Jesper Dyberg.


I Gruppe 2 er præmietagerne faldet på plads. Det bliver Mikkel Nyhuus og Morten Jørgensen, der tager sig af de to præmier. De to står lige inden sidste runde hver med 8½ point. Svend Dyberg er på en flot tredjeplads med 7 point, men kan altså ikke nå op med kun en runde tilbage.

Mikkel slog i øvrigt Morten i runde 13 og kom dermed helt op i toppen af tabellen. Stillinge i gruppe 2 efter 13 runder:


1-2. Mikkel Nyhuus og Morten Jørgensen
3. Svend Dyberg Larsen 7


Både Mikkel og Morten vinder sandsynligvis uden kamp i sidste runde.

Sidste runde mandag d. 25. april.

Generalforsamling mandagen efter.