Hjem
Nyhed 329: Ligestilling mellem tre spillere i klubturneringen

27/4-2022: Tre spillere lige på førstepladsen i årets klubturnering.


 


af Søren Dyberg Larsen

Årets klubturnering er ved vejs ende. Efter 14 runder i alt er vinderne af de to grupper fundet.

I gruppe 1 stod tre spillere lige hver med 9½ point efter de 14 runder: Gert Jørgensen, John Heidelbach og Søren Dyberg Larsen. Alle tre spillere befinder sig også på listen over de mest vindende gennem tiderne i Slagelse Skakklub. Søren er nu oppe på 11 klubmesterskaber (delt eller udelt), Gert er på 7 mesterskaber, mens John nu er oppe på 4 mesterskaber i alt. For god ordens skyld skal det lige nævnes, at de tre spillere har spillet vidt forskellige antal år i klubben. Jeg har f.eks. spillet i klubben stort set uafbrudt siden 1974, hvor jeg spillede mit først parti i byturneringen mod Gunnar Larsen.

Inden sidste runde havde Søren et halvt point at løbe på ned til både Gert og John. Søren skulle dog op mod Kjeld Lindhardt med sort, mens John med hvis spillede mod Kurt Laursen. Gert ligeledes med hvid havde fornøjelsen af Jesper Dyberg.

Kjeld kom i mit parti bedst fra åbningen, men mistede fordelen undervejs. Jeg fik udlignet - måske stod jeg lidt bedre - men det var svært for begge spillere at komme videre. Remis.

Vi kunne kun afvente de øvrige partier. Både Gert og John sled nærmest deres modstandere op. Jesper kom næsten i træktvang og Kurt var i så alvorlig tidnød, at det kunne gå galt hvornår det skulle være. Det gjorde det så lige pludseligt. Sejre til både Gert og John og dermed ligestilling på førstepladsen.

Hans spillede remis med Villy og tog sig dermed af fjerdepladsen i gruppen med 7½ point.

Jesper, der var startet så flot med 3½ point i de første 6 runder og uden tab, tabte de sidste 5 partier.  Jesper fik til gengæld den største rating fremgang: 50 point.

John og Søren var de eneste, der ikke tabte undervejs.

Gert vandt flest partier: 6 ialt.

Sørens 5 gevinster var alle med hvid.

Hverken Kurt eller Villy vandt nogen partier.

Kjeld var den mest kompromisløse spiller: kun 6 remis i 14 partier.

John lavede den længste serie: 7 partier i træk, der endte remis.

 

Gruppe 2 blev som ventet vundet af Morten Jørgensen og Mikkel Nyhuus. De fik begge 9½ point. I sidste runde vandt Mikkel flot over Jan Christensen, mens Morten havde vundet uden kamp.

Svend Dyberg Larsen fik en flot tredjeplads med 7 point.

Mikkel fik her en imponerende rating fremgang på 144 point. Men også Leif Lücking fik en pæn fremgang: 79 rating point.

 

Tabeller:

Gruppe 1: https://turnering.skak.dk/Group/ShowGroup/8860

Gruppe 2: https://turnering.skak.dk/Group/ShowGroup/8861