Hjem
Nyhed 335: Byturnering i gang

6/9-2022: Byturnering 2022 skudt i gang....

 

Af Søren Dyberg Larsen

Mandag aften d. 5/9-2022 startede vi den nye sæson 2022/23 i Slagelse Skakklub med den traditionelle Byturnering.

Der var mødt 16 spillere til start, som spillede i to grupper - 8 spillere i hver. En seedet og useedet gruppe.

Imidlertid mødte både Philip (Lange) og Hans (Lundkjær) op lidt senere for at spille med. Da var turneringen desværre gået i gang. Men turneringslederen lovede, de kunne hoppe ind i runde 2 mandagen efter. Mere om det senere.

Der var nyt besøg af dels Curt Christensen, som vi kender fra Sorø Skakklub samt fra Jimmy Nielsen, som tidligere har spillet skak i København, men som nu er bosat i Slagelse på femte år. Begge ville prøve lykken i årets byturnering. En særlig velkomst til dem. Johnny Honnens var også med igen i år, men han kræver efterhånden ingen nærmere præsentation, da han har deltaget en del gange efterhånden.

Da vi skal have indplaceret dels Philip og dels Hans i hver sin gruppe, har turneringslederen besluttet, at vi flytter Jesper Dyberg Larsen op i den seedede gruppe, så den gruppe består af 10 spillere med tilgang af Hans, mens den useedede gruppe består af 8 spillere med Philips tiltræden. Når der er spillet tre runder, ryger Jesper retur til den ussedede gruppe, så begge grupper består af 9 spillere. Ikke helt optimalt - men den bedste løsning for at få Philip og Hans ind i tabellen.

Jesper møder så i øvrigt Hans i runde to efter at have spillet remis med Kurt Laursen.

Philip får fornøjelsen af Leif Lücking. 

Der var to gevinster i øverste gruppe: Villy Lindskov slog Lars Jørgensen, mens Søren Dyberg Larsen besejrede Jimmi Nielsen. Søren og Villy mødes i runde to. 

I den useedede gruppe vandt Morten Jørgensen over Svend Dyberg Larsen, mens Mikkel Nyhuus slog Curt Christensen. Altså ingen gaver til debutanterne. Johnny Honnens vandt sit parti over Leif Lücking.

Anden og tredje runde mandag d. 12. september.

Tabel: Byturnering 2022