Hjem
Nyhed 336: Søren Dyberg Larsen Bymester 2022

27/9-2022: Søren Dyberg Larsen vinder Byturneringen 2022

 

 

Af Søren Dyberg Larsen

Formanden var så ubeskeden at vinde Byturneringen 2022 i Slagelse Skakklub. Det stod klart, efter røgen var lettet efter de 7 runder var overstået mandag aften d. 26/9-2022.

Søren vandt med 5½ point foran John Heidelbach og Gert Jørgensen, der begge fik 5 point. I den useedede gruppe vandt Kurt Laursen med 4½ point foran Johnny Honnens, der fik 4 point.

Hvad der umiddelbart inden runde 6 lignede en formalitet for Søren, der førte med 1 point til nærmeste forfølgere, udviklede sig til et tæt opløb, da Søren i sidste runde tabte til en velspillende Gert Jørgensen. Søren kunne ikke gøre andet end at afvente aftenens sidste parti mellem Villy Lindskov og John Heidelbach. Ved gevinst til John ville John og Søren slutte lige hver med 5½ point - og pudsigt nok med helt identisk korrektion. På en eller anden måde lykkedes det for Villy at holde sammen på sin stilling, der lignede en tabsstilling. Men vi er sikkert mange, der har prøvet at stå til gevinst mod Villy uden at kunne gøre det helt færdigt. Det uafgjorte resultat mellem Villy og John betød, at Søren lige akkurat holdt forfølgerne bag sig med et halvt point på trods af nederlaget i sidste runde.

I den useedede gruppe sluttede Kurt Laursen flot af ved at besejre Jimmy Nielsen. Johnny Honnens havde også en god turnering. Kun et nederlag (til Søren) og et lidt overraskende helt point mod Villy.

Flere af de seedede spillere kom ikke rigtig med i opløbet, da de smed point i de første runder. Men både Henning Pedersen, Kjeld Lindhard og Hans Lundkjær fik til sidst spillet sig op i tabellen.

Vi fik tilgang af Jimmy Nielsen, som også har valgt at spille klubturnering hos os. En særlig velkomst til ham. Der var stillinger til mere for hans vedkommende. Måske kommer det i klubturneingen?!.


Start på klubturneringen mandag d. 10. oktober 2022 kl. 19:00.

(Vi holder fri mandag d. 3. oktober 2022)