Hjem
Nyhed 338: Slagelse I - Nykøbing Sjælland I: 5-3

15/11-2022: Slagelse I - Nykøbing Sjælland I: 5-3 i runde to i mesterrækken.

 

 

 

Af Søren Dyberg Larsen

Runde to i mesterrækken bød på en hjemmekamp mod nedrykkerne fra 2. division: Nykøbing Sjælland I.  De vandt deres første kamp over Holbæk II med 5-3. Vi kender jo de fleste spillere på holdet og især i toppen ser de gode ud.

Vi var i samme opstilling som mod Guldborgsund, mens Nykøbing havde afbud fra bræt to: Samuel Eddy. Selvfølgelig en klar svækkelse. Vi skulle vinde kampen 4½-3½ iflg. doktor ELO. Vi havde højere ratingtal fra bræt to og nedefter og især i bunden var det udtalt. Det sluttede dog fredeligt på de to nederste brætter: de var først færdige og det så temmelig lige ud det meste af tiden. En halv til hver: Jesper og Kurt.

De øvrige partier så også lige ud. På nær Kjelds parti, hvor han havde fordel og så mit eget, hvor jeg "bare" manglede en bonde. Nogle ugler ville nok mene, jeg havde tabt en bonde i åbningen, andre at jeg havde givet den for aktivt spil. Jeg havde et vist spil og udvikling, men som tiden gik blev det klart, at jeg stod fint, men manglede altså en bonde.

Kjeld fik bedre og bedre fat. Han vandt en kvalitet og en bonde og sluttelig brød modstanderens stilling sammen. Kjeld bragte os foran: 2-1. Hans havde ikke rigtig mere i sin stilling end det halve point, han startede med. Remis. 2½-1½. I mellemtiden havde Gert fået initiativet i sit parti på bræt tre mod Karsten Jensen. Fordelen blev stille og roligt udbygget og til sidst brød hans modstander også sammen. 3½-1½. Det begyndte at se godt ud. Faktisk mere, end jeg havde regnet med på forhånd. 

Villy havde to bønder mere, men modstanderen havde et ikke ufarligt angreb, og Villy havde en løber, der ikke spillede med. Det kunne gå begge veje. John på bræt to pressede hårdt på på kongefløjen, mens modstanderen søgte lykken på den anden fløj. Det lignede et parti, hvor den, der forcerede også kunne risikere at smide det hele.

På bræt 1 stod det klart, at jeg bare manglede en bonde. Men min modstander havde brugt meget tid. Pludselig skulle han gøre 20 træk på 4-5 minutter + de 30 sekunder pr. træk. Da han trak et lidt usundt træk, blev det lige pludselig kompliceret og jeg stod til at vinde bonden tilbage med fint spil. Det kostede simpelthen de sidste ressourcer på klokken og min modstander overskred. En meget heldig sejr her. 4½-1½. John kunne ikke vride mere end remis ud af stillingen. 5-2. 

Det gik desværre ikke for Villy. Modstanderens angreb var for kraftigt og med et offer på kongestillingen så var det slut: 5-3.

Efter to kampe har vi således 8 bræt point og 2 match point, som er godkendt. Maribo vandt igen stort og topper tabellen med 13 brætpoint. Fire point ned til Holbæk II og Køge III med ni point.

Næste opgave er en udekamp mod Faxe II, som pt. er bundprop. Samme dag og samme spillested mødes Maribo I og Nykøbing Sjælland I i et meget interessant opgør, som vi altså får lejlighed til at følge med i.


Enkelt resultater fra dagens match:

Bræt

Slagelse I

Bræt

Dianalund I

Resultat

1

Søren Dyberg Larsen

1

Michael Birch Lynge

1-0

2

John Heidelbach

2

Peter Stein Holst

½-½

3

Gert Jørgensen

3

Karsten Jensen

1-0

4

Hans Lundkjær Rasmussen

4

Jan Gottfredsen

½-½

5

Villy Lindskov

5

Niels Hasselriis

0-1

6

Kjeld Lindhardt

6

Thomas Alstrup

1-0

7

Jesper Dyberg Larsen

7

Per K. Tolshave

½-½

8

Kurt Kjær Laursen

8

Allan Pedersen

½-½

Ialt

5-3