Hjem
Nyhed 339: Faxe II - Slagelse I: 3-5

5/12/22: Faxe II - Slagelse I:  3-5 i mesterrækkens tredje runde.


 

 

af Søren Dyberg Larsen

Det blev til en 5-3 sejr over Faxe II i udekampen i tredje runde i mesterrækken. Isoleret set et godkendt resultat, men vi havde nok sat næsen op efter lidt mere særligt taget i betragtning af, at Maribo havde slået Faxe II med 7-1 i den første kamp. Vi måtte dog også erkende, at spillet faktisk ikke var til mere end de 5 point. Jesper tabte lidt uheldigt på bræt 7, da hans dronning blev fanget midt på brættet. Han havde ellers en udmærket stilling. Jimmy, som var med i stedet for Hans, spillede et spændende parti og ofrede undervejs en officer for kraftigt angreb. Det så lovende ud, men modstanderen forsvarede sig godt og til sidst havde Jimmi ikke materiale nok.

Mit eget parti på bræt 1 var igen en heldig sejr. Jeg overspillede muligvis stillingen i åbningen. Modstanderen trak fornuftigt hele vejen igennem og slog pludselig til med et kvalitetsoffer. Jeg måtte give kvaliteten tilbage for at undgå mat. Da tågen var lettet manglede jeg en bonde og stod bare næstbedst. Som partiet skred frem fik jeg stabiliseret, vundet bonden tilbage og endnu en. Det opståede slutspil var lovende og vandt slutteligt. Lidt heldigt. Igen.

Johns parti på andet brættet kom ikke rigtig ud over remis grænsen i et meget lukket system. Remis her. Gert forsatte de gode takter fra de tidligere runder. Han havde et vist initiativ og godt pres på modstanderens stilling, vandt fikst en kvalitet og snart var det ovre. Et fuldt point til Gert igen. Villy var også fint spillende denne dag og vandt stille og roligt efter at have snuppet to bønder fra sin modstander.

Kurt på bræt 8 kom ret hurtigt ud af åbningen med dronning afbytning og partiet ebbede hurtigt ud i remis.

Sidste mand på tavlen var Kjeld, som stille og roligt udbyggede sin fordel i åbningen, vandt to bønder og kørte sikkert et helt point hjem.

Dermed 5-3 over Faxe II og da Maribo I samtidig vandt 5½-2½ over Nykøbing Sjælland I ser løbet ud til at være kørt for os i år. Maribo ligner en sikker vinder af gruppen. Vi har i øvrigt Maribo hjemme i næste runde, som spilles efter nytår.

Dagens enkelt resultater:

Enkelt resultater:

Bræt

Faxe II

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Thomas Kjær

1

Søren Dyberg Larsen

0-1

2

Ohran Alic

2

John Heidelbach

½-½

3

Theodor Sigurlidason

3

Gert Jørgensen

0-1

4

Tim Wagner

4

Jimmy Osted Nielsen

1-0

5

Bjørn Johannsen

5

Villy Lindskov

0-1

6

Erik Levin Hansen

6

Kjeld Lindhard

0-1

7

Henrik Steen Jensen

7

Jesper Dyberg Larsen

1-0

8

Børge Hansen

8

Kurt Kjær Laursen

½-½

Ialt

3-5