Hjem
Nyhed 348: Gert Jørgensen klubmester 2023

25/4-2023: Gert Jørgensen klubmester for 8. gang

 

Af Søren Dyberg Larsen

Klubturneringen 2023 skulle afgøres i sidste runde, da de to førende spillere skulle mødes. John Heidelbach havde 9½ point inden sidste runde mod Gert Jørgensens 9 point. Gert var således tvunget til at vinde for at blive klubmester. Han havde ydermere sort i partiet og John har vist ikke tabt i denne sæson med de hvide brikker.

I en materielt lige stilling i midt spillet opgav John. Et nærmere eftersyn viste, at materiale tab var uundgåeligt. Dermed sikrede Gert sig sit 8. klubmesterskab. Det første vundet tilbage i 1993 - altså for 30 år siden. Gert vandt også på deling med John og Søren i 2022. Derefter skal vi tilbage til 2004 for at finde Gerts seneste mesterskab.

Gert tabte kun et parti i turneringen - i runde tre til Kjeld Lindhardt. Derefter var der ikke megen slinger i valsen. Det blev blandt andet til to sejre over John og et over Søren samt en kærkommen revanche over Kjeld i turnus to. Hele 7 gevinster i de 14 runder blev det til. Det var kun John, der havde lige så mange gevinster.

De øvrige partier i sidste runde bød på endnu en sort gevinst i form af Kjelds gevinst over Villy Lindskov samt to remispartier mellem Jesper og Jimmy samt mellem Hans og Søren - i øvrigt Sørens 9. remis i turneringen.

Gruppe to var afgjort med hensyn til gruppesejren. Den havde Nedzad sat sig på allerede inden sidste runde: med imponerende 12½ point kunne han ikke indhentes. Morten og Mikkel der begge havde 10 point spillede om en mulig udelt andenplads i gruppen. Det blev dog til remis i det parti og dermed en delt andenplads til Morten og Mikkel hver med 10½ point.


Generalforsamling efterfulgt af præmieuddeling mandag d. 1/5-2023 kl. 19:30.