Hjem
Nyhed 357: John Heidelbach bymester 2023

26/9-2023: John Heidelbach Bymester 2023 i Slagelse Skakklub


Af Søren Dyberg Larsen

 

Det blev til den ventede favoritsejr til John Heidelbach i Byturneringen 2023. Med den klare score 6 af 7 mulige holdt han konkurrenterne bag sig. John havde inden de sidste to runder et forspring på et halv point ned til Søren Dyberg Larsen på andenpladsen. Søren skulle i runde 6 møde en anden Søren. Søren Jensen, mens John havde fornøjelsen af Ole Snegaard.

John slog Ole mens Søren og Søren tog remis. Så et helt point i forspring til John inden sidste runde. Til gengæld hed modstanderen her Gert Jørgensen, som er en af de få Slagelse spillere, der har besejret John. Gert havde i sit parti i 6. runde besejret Morten Jørgensen i et ikke helt nemt parti. Vi skulle både have tidnød og springerslutspil før det hele var overstået i det parti.

Hvis der skulle være spænding om førstepladsen, så skulle Gert vinde og Søren (D) skulle ligeledes vinde. I så fald ville alle tre slutte på 5½ point. Søren havde fornøjelsen af useedede Thomas Westenholz, som havde vundet i runde 6 uden kamp. Men i runde 7 gik han galt i byen allerede i åbningen og tabte en officer for en bonde. Det kunne ikke holde, så Søren strøg et point og sluttede på 5½ point. Nu kunne der kun ventes på at topbrættet skulle blive færdigt. Gert pressede godt på men fik nok strammet buen for meget og pludselig var John igennem på kongefløjen og truede med mange grove ting. Der var vist flere gevinstmuligheder, men Gert fik mirakuløst kæmpet sig ud af suppedasen og redde et halvt point hjem.

Det betød, at John sluttede på 6 point, Søren på 5½ og Gert og Søren Jensen på en delt trejdeplads hver med 5 point.

I den useedede gruppe blev Ole Snegaard en flot nummer 1 med 4½ point, mens Thomas Westenholz med 4 point blev en ligeså flot nummer to. Morten Jørgensen måtte efter to nederlag i de sidste to runder tage til takke med en trejdeplads med 3½ point.