Hjem
Nyhed 359: Holdturneringen er i gang....

31/10-2023: Holdturneringen er i gang.....

 

Af Søren Dyberg Larsen

Årets holdturnering i Mesterrækken tegnede på forhånd til at blive en vanskelig affære. To nedrykkere fra divisionen - Kalundborg og Faxe - samt et oprykkerhold, som ikke lignede et udpræget "oprykkerhold". Så en vanskelig sæson ventede forude. Vores første match var en udebanekamp mod Nykøbing Sjælland og da vi havde undgået af få  Guldborgsund ude i denne sæson, så var det faktisk vore længste køretur i denne sæson.

Vi har haft et godt tag på Nykøbing Sjælland de sidste par år. Vi slog dem da også i sidste sæson, men i år er de blevet forstærket. Direkte ind på første brættet med Ivan Normann Andersen fra Holbæks førstehold. Nykøbing Sjællands top så ganske stærk ud. Jeg havde på forhånd gerne solgt den match for 4-4. Vi var i stærkeste opstilling og havde også fornøjelsen af vores nye folk: Søren Jensen og Martin Ørteby og så havde Jimmy valgt at spille holdturnering i denne sæson. Så et fint hold at tage afsted med. På de tre topbrætter var der rokeret lidt rundt. For første gang i en del år spillede jeg ikke bræt 1. Det var i dagens anledning overladt til Gert.

Nykøbing Sjælland med to afbud, deri blandt fra Samuel Eddy, som jeg havde regnet med at skulle møde. Det rykkede det hele lidt og vi måtte tage favoritværdigheden på os.

Det så da også ganske hurtigt fornuftigt ud på de sidste fire brætter. Søren Jensen i et lovende angreb som kostede modstanderen oceaner af tid. Martin i fin positionel kontrol, som pludselig kastede en kvalitet af sig. Og minsandten om ikke Jimmy vandt dronningen på en springerskak. Martin var først færdig med en sikker gevinst: 0-1. Så fulgte Jimmy: 0-2. Søren Jensens modstander kunne heller ikke holde sammen på sin stilling og så blev det 0-3.

Hans på bræt 8 var oppe mod grand old man fra Nykøbing Sjælland: Thomas Alstrup, som faktisk stod i overkanten længe mod Hans. Om det var træthed, overseelse, eller spøgelser skal være usagt, men pludselig var Hans en officer oppe og så var det snart slut: 0-4.

På bræt 3 havde jeg fornøjelsen af Peter Stein Holst, som jeg pudsigt nok aldrig har mødt. Vi tog remis med alle otte bønder på brættet i en stilling, hvor ingen af os ville risikere noget for alvor. ½-4½. Lars fulgte efter på bræt 4 med en remis mod Karsten Jensen. 1-5.

To  partier tilbage: Ivan Norman mod Gert og Michael Lynge mod John. John ofrede fikst et tårn i centrum for to bønder, som gav tårnet tilbage efter skak / tårn. Lynges kongestilling var herefter så svækket, at John efter nogle manøvrer kunne få kongen helt ud på brættet og sluttelig vinde dronningen. Herefter 1-6. 

Gert ville bare gerne bjerge et halvt point på topbrædtet. Det lykkedes til sidst og slutresultatet blev herefter 1½-6½. Langt mere end vi havde turde håbe på inden matchen. Næste to opgaver er Guldborgsund hjemme og Sorø ude. Så må vi tage en status der. Sorø vandt i øvrigt også med 6½ - 1½. Det gik ud over Holbæk II, så spændende hvad Sorø kommer med i år.

Enkeltresultater:


Bræt

Nykøbing Sjælland I

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Ivan Normann Andersen

1

Gert Jørgensen

½-½

2

Michael Birch Lynge

2

John Heidelbach

0-1

3

Peter Stein Holst

3

Søren Dyberg Larsen

½-½

4

Karsten Jensen

4

Lars Jørgensen

½-½

5

Niels Hasselriis

5

Søren Jensen

0-1

6

Mikkel Bjerre Hasselriis

6

Jimmy Osted Nielsen

0-1

7

Jan Gottfredsen

7

Martin Ørteby

0-1

8

Thomas Alstrup

8

Hans Lundkjær Rasmussen

0-1

Ialt

1½-6½