Hjem
Nyhed 360: Slagelse I - Guldborgsund I: 6-2

13/11-2023: Slagelse I - Guldborgsund I: 6-2 i mesterrækken. Godkendt.

Af Søren Dyberg Larsen

 

Sæsonens første hjemmekamp bød på et opgør mod Guldborgsund I. Sidste år led vi et nederlag til dem på 3-5 på udebane. Guldborgsund I kronede da også en flot sæson ved at blive nummer to i mesterrækken med hele 37 point.

Nu skriver vi imidlertid sæsonen 2023/24 og vi var indstillet på at tage revanche. Vores hold så bedre ud på papiret og Guldborg stiller nogenlunde op som sidste år. Så var vi advaret. Guldborg stillede op med tre reserver. Vi manglede Hans på bræt 8. Villy var med som reserve.

Netop Villy var første mand på tavlen. Allerede tidligt i partiet fik han fordel og vandt da også en bonde. Det blev senere til endnu en bonde og så var løbet kørt. 1-0. Gert på bræt 1 var havnet i et helt lige spil og John på bræt to havde en lille fordel. Jeg selv havde fornøjelsen af stortalentet Anders Marius Jensen, som sidste år i fin stil slog Kurt Laursen. Jeg var ikke helt tilfreds med åbningsspillet, som gav min unge modstander en fordel. På bræt fire lagde Lars hårdt ud, men det løb stille og roligt ud i sandet for ham. Også her fik modstanderen et lille overtag. 

Til gengæld så det ud som om Søren Jensen på bræt 5 havde et mægtigt initiativ om end der ikke var noget afgørende. Jimmy på bræt 6 og Martin på bræt 7 havde begge fordelagtige stillinger.

Søren Jensen var næste mand på tavlen: remis. Han kom ikke rigtig videre og da modstanderen havde fået stabiliseret, så tog man en halv. 1½-½.

Lars fulgte efter på bræt 4. Stillingen var fastlåst og begge spillere havde kun løberparret tilbage af officerer. Remis her også: 2-1. Min unge modstander spillede partiet fint og stod vel lidt bedre, da han tilbød remis. Det kunne jeg dårligt afslå, så også en remis her: 2½-1½.

Nu begyndte gevinsterne til gengæld at komme: Først vandt Martin på bræt 7 efter at have presset på det meste af partiet. 3½-1½. Jimmy fulgte trop på bræt 6. Modstanderen havde to bønder for en officer. Det blev senere til tre bønder, men Jimmy arbejdede sig stille og roligt tilbage i partiet og tog bønderne tilbage. Så ville modstanderen ikke mere. 4½-1½. 

Tilbage havde vi bræt 1 og 2. Gert i et helt lige spil og John med en lille fordel i sit parti. Gert tilbød til slut remis i en hel lige stilling, der ikke kunne blive til andet end remis. Det blev modtaget. 5-2 herefter. 

John havde en fribonde på C6. Den blokerede modstanderens dronning på C7 mens kongen stod på B8. Dronningen er som bekendt ikke den bedste blokør og med lidt manøvrerer frem og tilbage fik John da også gjort sin fordel gældende. Endnu et fint parti af John, der viser god form for tiden. Slutresultat: 6-2.

 

Enkelt resultater fra dagens match:

Bræt

Slagelse I

Bræt

Guldborgsund I

Resultat

1

Gert Jørgensen

1

Sigurd Martrhendahl

½-½

2

John Heidelbach

2

Michael Volstrup Nielsen

1-0

3

Søren Dyberg Larsen

3

Anders Marius Jensen

½-½

4

Lars Jørgensen

4

Willy W Saugmann

½-½

5

Søren Jensen

5

Jakob Bjerregaard Pedersen

½-½

6

Jimmy Osted Nielsen

6

Jens Peter Pedersen

1-0

7

Martin Ørteby

7

Brian Rosenberg

1-0

8

Villy Lindskov

8

Flemming Larsen

1-0

Ialt

6-2


12½ point i to kampe er selvfølgelig godkendt, men vi skal lidt længere hen i turneringen, før vi kan se et mønster. Næste opgave er Sorø I ude, som i denne runde havde et par afbud. Nykøbing Sjælland I, som vi besejrede i første runde rejste sig igen med en sejr på 7½-½. Så der er store forskydninger i hver runde og afbudene kan gå hen og blive joker i denne turnering.