Hjem
Nyhed 361: Sorø I - Slagelse I: 5½-2½

26/11-2023: Sorø I - Slagelse I: 5½-2½ i mesterrækken. En kollektiv offday.....

 

Af Søren Dyberg Larsen


Tredje runde i holdturneringen bød på et gensyn med naboerne fra Sorø, som atter er at finde i mesterrækken. Vi vidste godt, de var forstærket til denne sæson. Vi vidste også godt de havde en del unge talenter på holdet. Flere af dem med en væsentlig styrke. Faktisk var de rating favoritter på de fire øverste brætter.

Vi havde dog ikke regnet med, at vi skulle drage hjem med et nederlag på 2½-5½ i søndagens match. Kun Gert formåede at vinde. Der var halve point til John, Jimmy og Villy. De øvrige måtte ned. I betragtning af, at vi ikke havde tabt et eneste parti i turneringen, så var fire tabspartier noget overraskende for os. Når alt det er sagt, så var Sorø´s sejr fuldt fortjent.

Vi havde afbud fra Hans på bræt 8. Villy var med som reserve. Sorø havde vist 2 reserver med. Men deres top var intakt.

Første mand på tavlen var Martin på bræt 7. Med hvid mod en gammel kending: Ole Sneegaard. De to mødtes også i Byturneringen for et par uge siden. Dengang blev det remis. Ole skulle vist have vundet dengang. Denne gang fik han sin revanche. Først mistede Martin en bonde, sidenhen en kvalitet og Ole kørte sikkert et helt point i havn til Sorø. 1-0.

Næste mand på tavlen var Søren Jensen på bræt 5 mod tyske Lorenz Mohr, som virkede til at have en noget større spillestyrke end de 1780, han står opført med. Søren blev stille og roligt presset baglæns på brættet og til sidst måtte han strække våben. 2-0. Det var ikke lige den start, vi havde satset på. Faktisk regnede jeg med, at vi skulle have nogle point på brætterne 5-8. Det så slet ikke sådan ud. De øvrige partier så heller ikke for gode ud for os på dette tidspunkt.

På bræt 1 var Gert oppe mod stærke Mikael Skjoldager (2067). Skjoldager var kommet klart bedst ud af åbningen og Gert kæmpede det bedste, han havde lært, for at holde sammen på stillingen.

På bræt to havde John fornøjelsen af Skjoldager senior: Per Skjoldager. Det så straks lidt bedre ud her. Efter et lidt utraditionelt åbningsspil havde John fået snuppet en bonde og stod lidt bedre. Eneste lyspunkt indtil videre.

På bræt tre havde jeg fornøjelsen af endnu en gammel kending: Jørgen P.B. Hansen, som jeg har mødt et par gange tidligere. Jeg måtte give en bonde tidligt i partiet og fik da også lidt kompensation, men rigtig farligt for min modstander var det ikke.

Lars havde fornøjelsen af endnu en mesterspiller fra Sorø: Daniel Petersen (1924). En ung spiller, der virkede som om, han kendte teorien i den opståede Kongeinder bedre end Lars. Lars var ganske vist kommet først i gang med angrebet på sin modstanders kongestilling (rokade til hver side). Men det virkede bare som om, modstanderen havde fuld kontrol over stillingen.

Jimmy på bræt 6 spillede også mod en modstander, der virkede noget stærkere end det opgivne ratingtal på 1549. En hel lige stilling til langt inde i partiet.

Sluttelig havde vi Villy på bræt 8 mod en 1415 mand, som også spillede noget bedre end det tal. Også her en helt lige stilling.

Lars tabte en kvalitet og lidt senere en bonde. Partiet var tabt, men Lars fortsatte lidt endnu, men til sidst var det så håbløst, at Lars smed håndklædet. 3-0. En øretæve lurede. Villy tog remis i en helt lige stilling. ½-3½.

Gert er som bekendt Gert. Intet er afgjort så længe der er kombinationer tilbage, der kan afgøre partiet. Gert vandt en kvalitet og pludselig strøg han et helt point. Vist ikke helt fortjent, men vi tager det hele med. 1½-3½.

Jeg havde spillet en del træk med en bonde mindre og havde aldrig rigtig fået noget for den. Min modstander flyttede klogt brikkerne rundt - fra side til side og frem og tilbage. Alle trusler blev pareret og neutraliseret og til sidst slog han kontra. Jeg opgav, da der var udsigt til at tabe bonde nummer to i et håbløst slutspil. 1½-4½.

Jimmy lignede en der kunne vinde sit parti, men igen forsvarede en Sorø mand sig godt og partiet ebbede ud i remis. 2-5.

Tilbage sad John med Skjoldager senior. Undervejs havde John vundet kvalitet udover den bonde, han nappede i begyndelsen af partiet. Kvaliteten måtte han dog give tilbage og man endte i et slutspil med dronning på hver side og Johns fire bønder mod modstanderens tre bønder. Måske kunne det vindes, men der var mange skakker at holde øje med. Til sidst var der ikke meget tid at gøre godt med, og man enedes om remis efter næsten 5 timers spil. 2½-5½ som slutresultat.

Som sagt ikke det resultat, vi havde sat næsen op efter, men det unge og stærke Sorø mandskab fortjente sejren på en dag, hvor de bare var bedre end os.

Med sejren fik Sorø bragt sig á point med os i stillingen: Både vi og Sorø har 15 point og 4 match point. Faxe er lige efter med 14½ point. Derefter følger Kalundborg og Nykøbing Sjælland hver med 12½ point og Køge med 12. Vi må formode, det er blandt disse 6 hold, gruppevinderen skal findes. Vores næste modstander er Holbæk II som indtager sidstepladsen i gruppen med blot 6 point i de tre første kampe. Derefter skal den virkelige prøve stå mod Køge, Faxe og Kalundborg i den rækkefølge. Det tegner som sædvanlig til en spændende afslutning.

Enkeltresultater:


Bræt

Sorø I

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Mikael Skou Skjoldager

1

Gert Jørgensen

0-1

2

Per Skjoldager

2

John Heidelbach

½-½

3

Jørgen Peter B. Hansen

3

Søren Dyberg Larsen

1-0

4

Daniel Petersen

4

Lars Jørgensen

1-0

5

Lorenz Mohr

5

Søren Jensen

1-0

6

Tobias Jakobsen

6

Jimmy Osted Nielsen

½-½

7

Ole Sneegaard

7

Martin Ørteby

1-0

8

Jeppe Høi

8

Villy Lindskov

½-½

Ialt

5½-2½