Hjem
Nyhed 363: Slagelse I - Holbæk II: 6½-1½

10/12-2023: Slagelse I - Holbæk II: 6½-1½...tilbage på sporet om end med bump undervejs...

 

Af Søren Dyberg Larsen

Runde fire i mesterrækken stod på hjemmekamp mod Holbæk II. Rækkens bundprop. Vi var selvfølgelige storfavoritter og doktor ELO sagde da også, at vi skulle vinde den match 6,59 - 1,41 iflg. ratingtal.

Vi har tidligere haft store problemer med Holbæks andethold. De sidste par år er det dog som om, vi har fået et vist overtag. Da Holbæk I tilmed skulle spille i divisionen denne dag, så kunne der sagtens være afbud eller fravær på Holbæk II.

Selv havde vi afbud fra John (bræt 2) og Jimmy (Bræt 6). Med var i stedet Henning og Villy. Holbæk havde vist mere end to afbud, men deres hold har varieret noget over sæsonen, så de stiller nok med de folk, de kan få til at spille, når førsteholdet har gjort sit indhug.

Det er altid lidt specielt, når man er favorit og alt andet end gevinst er en fiasko.

Efter små to timers spil var intet afgjort. Gert havde en merbonde, modstanderen havde ofret i åbningen. Søren D en lidt bedre stilling, Lars en meget lukket og lige stilling, Søren J med et vist initiativ efter et bondeoffer i åbningen, Martin med en lidt bedre stilling, Henning med en helt lige stilling, Hans med en lidt bedre stilling, mens Villy på bræt 8 var den, der stod dårligst: bonde nede og bedre stilling til modstanderen. Det lignede bestemt ikke en storsejr på dette tidspunkt.

Henning var første mand på tavlen, da han tog remis i en helt lige stilling. ½-½. Det var tid til at stramme skruen på de forskelige brætter og stille og roligt begyndte det at gå vores vej. Hans var næste mand på tavlen med en gevinst: 1½-½ herefter. Hans stod ret hurtigt klart bedst og modstanderen brugte oceaner af tid og fik ikke rigtig løst problemerne. Med hvid havde han en pivåben kongestilling og fremstød med f-bonden gjorde kun tingene værre.

Herefter fulgte Gert op med en gevinst: 2½-½ herefter. Gert tog imod bonden i åbningen, forsvarede sig præcist og slog kontra på det rigtige tidspunkt, tog en bonde mere og vandt uden problemer.

Søren Jensen havde også givet en bonde i åbningen for et vist initiativ. Det forsvarede modstanderen sig også indædt imod og man enedes om remis netop som det synes at begynde at blive interessant. 3-1 herefter.

Vi stod egentlig fint på de øvrige fire brætter - på nær Villy, som stadig havde visse udfordringer. Jeg selv fulgte efter med en gevinst på bræt 2 i dagens anledning. Min modstander behandlede ikke åbningen helt efter fortjeneste. Jeg fik initiativ, terrænovervægt, bondegevinst og til sidst kongeangreb. Det skulle give gevinst, og det gjorde det også. Jeg fik tilmed lov at sætte min modstander mat. 4-1.

Fin stilling til Martin, som havde fået gaflet sig to merbønder. Med ulige farvede løbere ganske vist, men bønderne var på tre "øer", så der var fine gevinstchancer. Lars var efterhånden kommet ud af sit skjul i den meget lukkede stilling, han havde skabt sig. Det kunne gå begge veje. Jeg var tilfreds med remis her. Den unge mand, Lars spillede imod, virkede som en, vi kommer til at høre mere til fremover.

Villy var også oppe mod en ung mand, der virkede noget stærkere end sit rating tal. Jeg havde egentlig afskrevet partiet, hvis ikke det var fordi, det var Villy, der forsvarede sig.

Det lignede således ca. 5½-2½ i vores favør på dette tidspunkt. Det kunne jeg strengt taget ikke indvende noget imod.

Pludselig gik Villys unge modstander i en snedig fælde. En springer skak, der vandt tårnet og partiet var tabt: 5-1 til os og en vaskeægte gave. Martin viste fin teknik og kørte sikkert et helt point i hus i løberslutspillet: 6-1.

Lars sad som den sidste tilbage og forsvarede sig tappert. Han var nu to bønder nede i et slutspil med et par officerer på hver side. Efter et par officers afbytninger var det tydeligt, at Lars gik efter at få elimineret modstanderens to sidste bønder - Lars havde ingen. I så fald kunne han måske ofre en officer på den sidste bonde og spille med en officer mod to. Lars fik den ene bonde og den sidste kunne ikke komme ned. Fint kæmpet af Lars. Slutresultat 6½-1½.

Vi kan ikke indvende noget mod resultatet, vi fik måske lidt mere end vi havde fortjent.

Enkelt resultater fra dagens match:

Bræt

Slagelse I

Bræt

Holbæk II

Resultat

1

Gert Jørgensen

1

Verner Christensen

1-0

2

Søren Dyberg Larsen

2

Thorsten Christensen

1-0

3

Lars Jørgensen

3

Frederik Chabert Saugmann

½-½

4

Søren Jensen

4

Søren Kühnrich

½-½

5

Martin Ørteby

5

Jens Sørensen

1-0

6

Henning Pedersen

6

Rasmus Simon Thomasen

½-½

7

Hans Lundkjær Rasmussen

7

Slobodan Radovic

1-0

8

Villy Lindskov

8

Martin Garrido

1-0

Ialt

6½-1½

 

Med dagens sejr indtager vi igen førstepladsen i gruppen. Der er tre runder tilbage. Sorø I vandt igen. Denne gang over Køge II med imponerende 6-2. Rundelægningen har desværre maget det således, at vi spiller mod Køge II en dag, hvor der IKKE er divisionsturnering, hvorfor vi sikkert løber ind i et noget stærkere Køge hold, end det der stillede op i dag mod Sorø I, hvor der som bekendt var divisionsrunde. Faxe I tabte lidt terræn i toppen ved "kun" at vinde 4½-3½ over Guldborgsund. Kalundborg med en flot 6-2 sejr over Nykøbing Sjælland. Bemærk Kalundborg mangler Guldborgsund og Holbæk II, hvor vi møder Køge II og Faxe I i de samme runder for at slutte af i sidste runde mod netop Kalundborg. Sorø møder iøvrigt Faxe I i sidste runde.

Der er lagt op til en spændende afslutning og antallet af reserver, der skal anvendes, kan blive det, der afgør førstepladsen i gruppen.