Hjem
Nyhed 363: Køge II - Slagelse I : 4½-3½

15/1-2024: Køge II - Slagelse I: 4½-3½ i Mesterrækkens 5. runde - en hård dag på kontoret...

 

Af Søren Dyberg Larsen

På den historiske dag søndag d. 14. januar 2024 valgte vi at spille skak i mestrerækkens femte runde på udebane mod Køge II fremfor at brugen dagen på at følge proklamationen af den nye Konge.

Vi havde et enkelt afbud i form af Hans, der endnu ikke var fit for fight. Henning var med i stedet. Køge havde så vidt, jeg kunne se, ingen afbud og faktisk et ganske stærkt hold. Rundelægningen havde maget det således, at vi løb ind i Køge II på en dag, hvor der ikke var divisionsskak. Netop divisionsskakrunderne havde tidligere gjort, at Køge II måtte afgive spillere til førsteholdet i Skakligaen. Det havde både Kalundborg og Sorø tidligere nydt godt af (Køge II - Kalundborg I 2½-5½ og Sorø I - Køge II: 6-2). Sådan skulle det desværre ikke være denne søndag: Køge II med hele kavaleriet. Det skulle vel også snart være for Køge inden man kom for tæt på de kedelige pladser.

Doktor ELO havde regnet sig frem til en sejr til Køge på 4,66 - 3,34.

Efter de første to timer var der helt lige stillinger overalt. Søren Jensen var ganske vidst nede med en bonde, men den havde han ofret for godt spil. Henning manglede også en bonde, men den så det ud som om, han snildt kunne få retur.

Søren Jensen tilbød remis, som blev modtaget. Stillingen virkede fastlåst, så remis helt i orden her. ½-½. Næste mand på banen var Jimmy, som også havde en helt lige stilling - og solid tilmed. Også remis her. 1-1.

Gert på bræt 1 var oppe mod stærke Henrik Dahl. Det så lige ud, men et nærmere studie ville nok give Dahl fordel med lidt bedre spil og løberpar. Jeg havde dog fin tiltro til Gert i den slags stillinger. Det skulle nok gå. Ligeledes på bræt 2: John mod Kasper Henriksen (2098). John i en forholdsvis solid stilling med enkelte modspils chancer.

Jeg selv på bræt tre mod Stig Frandsen (2010). En skarp åbning, hvor jeg forsøgte mig på dronning fløjen mens min modstander prøvede den anden fløj. Det kunne gå begge veje.

Lars på bræt fire var også ude i en kompliceret sag. Det startede stille og roligt med Caro Kann men blev senere skarpt. Det kunne også gå begge veje.

Martin var næste mand på tavlen: Ligeledes en halv: 1½-1½. Et slutspil med lige farvede løbere, men med bedre bondstilling til Martin. Det kunne desværre ikke udnyttes.

Henning fik sin bonde retur og remis var næsten uundgåeligt: 2-2.

Tilbage sad bræt 1-4: Gert, John, Søren og Lars. Gert måtte desværre ned  til en godt spillende Henrik Dahl (2201), mens John og Kasper sluttede fred med en remis: 3½-2½. Lars fik afviklet det begyndende pres på sin stilling og tilbød remis, hvilket modstanderen tog imod: 4-3 herefter og kun mit parti tilbage.

Jeg havde fået byttet dronninger og fået mig en merbonde. Jeg havde faktisk to forbundne fribønder i a- og b-linjen. Min modstander spillede dog meget aktivt i det opståede tårnslutspil og jeg måtte give den ene bonde og partiet ebbede stille og roligt ud i remis. 4½-3½ til Køge.

Enkeltresultater:


Bræt

Køge II

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Henrik Dahl Pedersen

1

Gert Jørgensen

1-0

2

Kasper Henriksen

2

John Heidelbach

½-½

3

Stig Frandsen

3

Søren Dyberg Larsen

½-½

4

Ulrik Larsen

4

Lars Jørgensen

½-½

5

Jan Mose Nielsen

5

Søren Jensen

½-½

6

Henrik Smidt-Nielsen

6

Jimmy Osted Nielsen

½-½

7

Klaus Hestehauge

7

Martin Ørteby

½-½

8

Anne Sofie Li

8

Henning Pedersen

½-½

Ialt

4½-2½


De øvrige resultater magede det således, at Sorø I ligeledes tabte 3½-4½. Det var Nykøbing Sjælland der fik en tiltrængt sejr. Kalundborg vandt som forventet over Guldborgsund. 6½-1½ blev det til, mens Faxe slog Holbæk med 5½-2½.

Det giver en nærmest gyseragtig stilling i toppen:

Nr Klub Bræt MP
1 Kalundborg 25 8
2 Slagelse 25 6
3 Faxe 24½ 9
4 Sorø 24½ 6


Vi blev altså indhentet - og overhalet - af Kalundborg, der har 2 match point flere end os. Læg mærke til, at Faxe har 9 match point, som måske kan vise sig afgørende.

Næste runde for vores vedkommende er Faxe hjemme inden vi slutter af mod Kalundborg i sidste runde. Sorø møder i øvrigt Faxe i sidste runde. Kalundborg har en lille matchbold, da de møder bundproppen i rækken: Holbæk II i næste runde.